U četvrtak na platou “Kasine” III festival humora i satire “KRIVA DRINA”

0
U četvrtak na platou

U našem gradu, od 18 do 21 jula, biće održan III Festival humora i satire pod nazivom „Kriva Drina“ u organizaciji Narodne biblioteke i muzejske zbirke Zvornik.

U četvrtak na platou  "Kasine" III festival humora i satire “KRIVA DRINA”Prema riječima direktorice, Nege Stjepanović prve večeri Festivala, u četvrtak 18 jula, biće izvedena monodrama „Bibliotekarka“, a u petak 19 jula „Veče aforizama“, na kome će nastupiti najbolji aforističari iz BiH i regiona. Ovo veče je takmičarskog karaktera . Naši sugrađani će kao i prošle godine moći da glasaju za svoje favorite, napominje Stjepanovićeva. Ona je pojasnila da će biti štampani “glasački listići” sa imenima takmičara tako da će gledaoci zaokruživanjem glasati za svog favorita i ko bude imao najviše glasova biće ovogodišnji pobednik.

U subotu 20. jula zakazano je Veče „stend ap“ komedije i to je još jedna prilika za smjeh i satiru u prezentaciji BiH stend ap komičara . Poslednjeg dana,ove kulturne manifestacije biće održana izložba stripa i karikature,te prezentacija pod nazivom „S humorom po svijetu“, koja će naše sugrađane posjetiti na humor zemalja iz okruženja ali i cijelog svijeta , dodala je Stjepanovićeva. Ona nam je rekla da je Festivalu predhodilo održavanje 16 radionica sa mladima Zvornika , koji su sa svojim mentorom ilustrovali određene aforizme gostiju prošlogodišnjeg Festivala. Radionice su trajale nešto više od dva mjeseca, a urađene ilustracije će biti izložene poslednje večeri Festivala, dodala je Stjepanović. Sva dešavanja počinju u 19.30 časova na platou ispred biblioteke, a u slučaju kiše i hladnog vremena III Festival humora i satire “Kriva Drina” preseliće se u foaje OŠ “Sveti Sava” . Kao i prošle godine, ovogodišnji Festival je finansijski podržan od IOM-a BiH-a što je doprinjelo da imao više zanimljivijih sadržaja, rekla je Stjepanovićeva.

Kako je to izgledalo prethodne godine možete pogledati na videozapisu ispod.

(radio Osvit/Zvornicki)