Rok grupa “Riblja čorba” otvara Zvorničko ljeto, Halid Bešlić zatvara, nastupit će Hari Mata Hari i Leksington bend

0
Rok grupa

U Zvorniku će od 2. do 8. avgusta biti održano 19. „Zvorničko ljeto“ tokom kojeg će Zvorničanima i gostima iz drugih gradova biti ponuđeni brojni sadržaji.

Rok grupa "Riblja čorba" otvara Zvorničko ljeto, Halid Bešlić zatvara, nastupit će Hari Mata Hari i Leksington bend

Predsjednik Organizacionog odbora „Zvorničkog ljeta“ Bojan Ivanović na konferenciji za novinare rekao je da će tokom sedam večeri biti održano sedam koncerata na gradskoj plaži, ali i brojni dnevni sadržaji.

– Manifestacija će početi 2. avgusta koncertom grupe „Riblja čorba“, a narednih dana nastupiće „Hari Mata Hari“, Nikola Nikolić i „Džoni bend“, Ana Kokić, „Leksington bend“, „Lejdi Di“ i posljednje večeri Halid Bešlić. Osmog avgusta biće obilježena slava grada Zvornika Sveta Petka Trnova. U crkvi Svete Petke na Đurđev gradu biće služena sveta liturgija, te večernja služba u hramu Svetog Jovana Krstitelja. Nakon toga biće upriličena svečana litija kroz grad, biće služen pomen poginulim borcima, nakon čega će biti obavljeno lomljene slavskog kolača na platou ispred Kasine – rekao je Ivanović.

On se zahvalio svim sponzorima koji i ove godine u značajnom broju podržavaju tradicionalnu manifestaciju i bez čije podrške, kako je naglasio, ne bi imali ovako kvalitetan program.

– Ovom prilikom pozivam sugrađane i goste iz drugih gradova da proprate sve što smo pripremili za njih, a siguran sam da će svako moći da nađe nešto za sebe – istakao je Ivanović.

Član Organizacionog odbora Darko Stefanović govorio je o dnevnim sadržajima ovogodišnjeg „Zvorničkog ljeta“.

– Manifestacija će početi Likovonom kolonijom Slikarske radionice „Paleta“ koja će trajati sve do 8. avgusta. U subotu, drugog dana „Zvorničkog ljeta“ u 10:00 časova sa gradske plaže startovaće Drinska regata pod nazivom „Drina je samo jedna“, u 11:00 časova počeće Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“ na platou ispred Kasine gdje će u 20:00 časova koncert pod nazivom „Muzika pod zvijezdama“ održati Aleksandra Lizdek i Elvis Sivčević. U nedelju će biti organizovan Zvornički kotlić /u 09:00 časova, gradska plaža/, Etno tržnica /15:00 časova, gradska plaža/ i suret „Ljudi i mostovi“ /15:00 časova, most Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića/. U ponedeljak, utorak i srijedu predviđeni su turniri u basketu /13:00 časova, igralište OŠ „Sveti Sava“/. U utorak će na gradskoj plaži biti otvoren dvodnevni Omladinski kamp /18:00 časova, očekuje se oko 150 učesnika/. U srijedu će biti Guslarsko veče /19:00 časova, Dom omladine/ i u četvrtak će biti obilježena slava grada – rekao je Stefanović.

Gospava Jeremić, član organizacionog odbora „Zvorničkog ljeta“, istakla je da će se program manifestacije odvijati na gradskoj plaži, na platou ispred Kasine, u Domu omladine te na igralištu kod zvorničke osnovne škole.

– Ove godine pomjeren je termin za Susret dva grada na mostu, do sada je to bilo u 12 časova, a sada je 15 časova, zbog koncentracije dešavanja, jer ćemo imati okupljanje i na samoj gradskoj plaži gdje će u to vrijeme biti „Zvornički kotlić“ i „Etno tržnica“ – rekla je Jeremićeva.

Rok grupa "Riblja čorba" otvara Zvorničko ljeto, Halid Bešlić zatvara, nastupit će Hari Mata Hari i Leksington bend
Program manifestacije

Obezbjeđene su bogate nagrade za prvi basket turnir koji će trajati tri dana u centru Zvornika na školskom igralištu gradske škole.

(Zvornicki.ba)