Ove godine manifestacija “Križevački dani”, raznovrsni sadržaji četiri dana

0
Ove godine manifestacija

 

Ove godine u Križeviće se vraća manifestacija “Križevačke večeri” započeta 2014.godine, ove godine održat će se manifestacija sa više sadržaja pod nazivom “Križevački dani”. Zahvljujući udruženju građana porijeklom iz Križevića (UG PIK) Križevići ponovo dobijaju manifestaciju sa kojom se mogu pohvaliti i na koju mogu pozvatisve svoje prijatelje da zajedno uživaju nekoliko dana.

Ove godine manifestacija "Križevački dani", raznovrsni sadržaji tri dana

UG PIK je u saradnji sa križevačkim džematima i  Savjetom mjesne zajednice pripremilo niz aktivnosti i sadržaja koji počinju sa realizacijom 31.jula i traje do 3.augusta. Pratite više informacija putem facebook stranice predstojećeg događaja KLIKOM OVDJE.

Prva aktivnost udruženja PIK realizovat će se već sutra ove nedjelje 21.jula od devet sati kada će se početi sa uređivanjem puta Križevići – Parlog, pored članova udruženja očekuje se veliki broj mještana Dugog Dijela, Križevića, Potočana, Zulića i svih drugih mjesta da se priključe ovoj akciji. Nakon što se očisti, kako bi se povećala vidljivost na ovom putu, pomoć u radovima pružit će i teška mašina u vlasništvu porodice Muminović koji na taj način žele pomoći. Nakon završetka akcije planiran je izlazak na Doviše Orlić, kako bi se obišao lokalitet i uvidjelo šta se može pomoći za predstojeću manifestaciju.

Ove godine manifestacija "Križevački dani", raznovrsni sadržaji tri dana
FOTO: Arhiv od manifestacije “Krizevacke veceri”

Iz PIK-a pozivaju sve ljude dobre volje da se u nedjelju priključe kako bi se prilazni put Dugom Dijelu iz pravca Zvornika uredio kako bi sve bilo spremno za svečano otvorenje džamije u ovom mjestu.

Nakon Dovišta u Križevićima je planirano da se sa manifestacijom počne 31.jula uz aktivnosti kako se navodi na stranici Udruženja

UG “PIK” u saradnji sa MZ Križevići, džematima gornjih i donjih Križevića ove godine organizuje okupljanje naših sugrađana uz bogat program raznih aktivnosti za mlađe kao i za starije.

Aktivnosti:
31.7. SRIJEDA- Igre za djecu, Turnir, Igranka,
1.8. ČETVRTAK- Igre za odrasle, Turnir, Igranka,
2.8. PETAK- Ručak-Druženje, Turnir, Igranka,
3.8. SUBOTA- Vašer, završnica Turnira, Igranka.

Ove godine planiran je noćni turnir kao i ranijih godina, a koji će trajati nekoliko noći. Prijave na turniru se besplatne, a karakter turnira bit će memorijalni, obezbjeđene su i vrijedne nagrade za najbolje.

Novitet ove godine jeste veliki ručak-večera koji obezbjeđuje UG PIK, a kuhat će kuhari iz Križevića i to veliki gulaš za sve posjetioce. Upriličit će se i susret sa dijasporom Križevića i predstavnicima vlasti na svim nivoima.

Biće organizovano i takmičenje u tradicionalnim igrama za mlade, ali i one malo starije.

Veliko narodno veselje u Križevićima je trećeg augusta što će ujedno biti i proslava dana mjesne zajednice.

Iz Križevića pozivaju sve ljude da im se pridruže trećeg jula, a da po završetku programa manifestacije “Križevački dani” produže u Dugi Dio na svečani Mevlud uoči otvorenja džamije ili na koncert u Zvorniku popularne grupe Hari Mata Hari.

(Promotivni tekst)