Predstavljeno idejno rješenje uređenja zvorničke obale na Drini

0
Predstavljeno idejno rješenje uređenja zvorničke obale na Drini

Na sajtu grada Zvornika objavljen je video, kako bi u budućem vremenu trebalo da izgleda obala rijeke Drine.

Predstavljeno idejno rješenje uređenja zvorničke obale na Drini

Idejnim rješenjem pod nazivom “Obala rijeke Drine – Promenada” obuhvaćena je rekonstrukcija cijele obale. Zvorničani bi, ukoliko ovo idejno rješenje bude usvojeno, trebalo da dobiju uređen dio plaže koji je pri samoj obali prema rijeke Drini. On je odvojen za sunčanje i kupanje i proteže se cijelom dužinom obale.

U gornjem dijelu obale planirane su i dvije letnje bašte. Za ljubitelje roštilja, planirana je igradnja nekoliko roštilj mjesta. Tu je i trim staza za naše sportaše, koja će biti osvjetljena, kao i gornji dio šetališta koji će dobiti još zelenila. “Pod topolama” će ostati ali i dodatno biti uređen sportski i dječiji kutak, dok je na zelenoj površini kod starog pješačkog mosta predviđen dio za kućne ljubimce.

Autori idejnog rješenja su Jovana Kovačević iz Zvornika i Jovana Gadža iz Trebinja rekao nam je Darko Stefanović načelnik odeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti. On je rekao da će u narednom periodu biti organizovana i Javna rasprava, na kojoj će svi zainteresovani moći iznjeti svoje sugestije i prijedloge do konačnog usvajanja.

Kako bi u budućem vremenu trebalo da izgleda obala rijeke Drine možete pogledat