Pomoć za ekonomsko jačanje žrtvi mina na području Zvornika

0
Pomoć za ekonomsko jačanje žrtvi mina na području Zvornika

Za šest korisnika koji su žrtve mina sa teritorije grada Zvornika isporučene su poljoprivredne mašine i priključci u okviru projekta „Zaraditi, a ne dobiti“ koji finansira Evropska unija, a provodi Humanitarna organizacija „ASB“ u saradnji sa Gradskom upravom Zvornik koja učestvuje sa 20 posto u vrijednosti mašina. Motokultivatore sa frezama i plugovima dobila su četiri korisnika, traktorsku frezu i plug jedan korisnik i četiri tovna juneta jedan korisnik.

Pomoć za ekonomsko jačanje žrtvi mina na području Zvornika

– Projekat „Zaraditi, a ne dobiti“ ima za cilj da doprinese socio-ekonomskom uključivanju ranjivih žrtava mina i njihovih porodica u društvo. Poseban cilj je povećanje mogućnosti za stvaranje prihoda za 66 ekonomski ugroženih žrtava mina ili porodica žrtava mina iz 11 lokalnih zajednica, među kojima je i grad Zvornik putem pružanja poslovnih obuka i osiguranja poslovnih bespovratnih materijalnih grantova prema njihovim potrebama i na osnovu ocjene uspješnosti njihovih poslovnih ideja – rekao je Ištvan Кolar predstavnik „ASB-a“.

Кorisnici koji su dobili poljoprivredne mašine zahvalili su se donatoru i Gradskoj upravi istakavši da im ova vrsta pomoći mnogo znači, te da će im olakšati dalje obavljenje poljoprivrednih poslova i smanjiti troškove, jer za neke usluge više neće morati plaćati drugima, s obzirom da imaju sopstvene poljoprivredne mašine i priključke.

(Gradska uprava Zvornik)