Zvornička policija pohapsila sve pet lica koja su gađala džamiju Rijeka prilikom izvršenja ovog sramnog čina

0
Kurban Bajram u Zvorniku centralna svečanost u Rijeka džamija u centru zvorničke čaršije (VIDEO)
Arhiv

Nakon što je Zvornik ponovo došao u fokus javnosti zbog sramnog gađanja Rijeka džamije pivskim flašama dobili smo i više informacija iz Policijske uprave Zvornik.

Zvornička policija pohapsila sve pet lica koja su gađala džamiju Rijeka prilikom izvršenja ovog sramnog čina
Arhiv

Prema informacijama koje smo dobili iz Policijske uprave Zvornik, policijski službenici su priveli pet osoba koja su narušavala javni red i mir stvarajući galamu, razbijajući flaše i bacanjem flaša u pravcu džamije koje su udarile od ogradu vjerskog objekta. Od petorice uhapšenih tri lica su maloljetna. Iz Policijske uprave Zvornik naglašavaju da su lica uhapsili prije nego je slučaj i prijavljen policiji od strane vjerskih službenika ili građana očevidaca ovog slučaja.

Prema nezvaničnim informacijama iz Medžlisa islamske zajednice Zvornik saopštili su policiji da nije pričinjena materijalna šteta na vjerskom objektu.

Građani Zvornika iznenađeni su i zgroženi posljednjim slučajem u kojem nije pošteđen ni vjerski objekt. Većina Zvorničana javno je osudila ovaj slučaj, a nadležne organe pozvali da izreknu visoke novčane kazne roditeljima maloljetnih lica.

(Zvornicki.ba)