Nakon međusobne tuče ubijen jedan ilegalni migrant u centru Tuzle

0
Krizni štab u Tuzli izdao nove preporuke za rad kafića i javnih okupljanja

Sinoć, 25 minuta nakon ponoći, Policijska uprava Tuzla zaprimila je dojavu građana kako je došlo do incidenta na parking prostoru koji se nalazi u sklopu Robne kuće Tuzlanka.

Nakon međusobne tuče ubijen jedan ilegalni migrant u centru Tuzle

Nakon izlaska na mjesto događaja, ustanovljeno je da je došlo do fizičkog obračuna između više lica, od kojih je jedno prevezeno na Univerzitetsko-klinički centar Tuzla sa teškim povredama, usljed kojih je preminulo.

– Dežurni ljekar Univerzitetsko-kliničkog centra Tuzla u 00:55 sati konstatovao je smrt N.N. osobe. Za sada nemamo informacije o kakvim je tačno povredama riječ, ali je zbog ovog događaja više osoba lišeno slobode i prevedeno je u policijske prostorije gdje će biti saslušani i nad kojima će biti provedena kriminalistička obrada. U pitanju su lica koja nisu bh. državljani, odnosno radi se o grupi migranata – izjavio je za Tuzlanski.ba dežurni operativni službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U policiji još uvijek nemaju saznanja o starosnoj dobi učesnika incidenta i o tome iz koje države dolaze. O ovom događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(Tuzlanski.ba)