Zvorničanke iz ŽFK Drina pripreme za fudbalsku Premijer ligu BiH privode kraju

0
Bogat sportski vikend, fudbalerike Drine dočekuju Modriču, rukometaši Slaviju

Ženski fudbalski klub Drina iz Zvornika za četiri godine postojanja, uspeo je osvojiti titulu prvaka Republike Srpske i stići do Premijer lige BiH. Zvorničanke će na premijeri prvenstva, 10. avgusta dočekati ekipu Širokog Brijega, što će biti pravi tekst mogućnosti ovog mladog tima.

Pripreme za Premijer ligu u fudbali ŽFK Drina privodi kraju

Pod trenerskom palicom Gorana Petrovića, Drina je započela pripreme pre dve nedelje pri čemu se radilo na sticanju fizičke snage.

– Iz kluba nije otišla nijedna igračica a uspeli smo dovesti šest novih devojaka. To su Nada Jovanović i Vanja Filipović iz šabačke Mačve, zatim Željana Đurić iz ekipe Radnik Bumerang, Zorana Stankić iz brčanske Lokomotive. Tu su i Marina Mihajlović iz Goražda i Marta Marković iz Lokanja, koja može nastupati i za kadetkinje. “Naše ambicije su da se izborimo za opstanak u ligi, mada to neće biti nimalo lako u konkurenciji daleko iskusnijih i finasijski jačih ekipa od nas. Planiramo da odigramo tri prijateljske utakmice a protivnici će nam biti ekipe Fortune iz Živinica, Loznice i Tuzle”, rekao je Petrović.

U sredu su fudbalerke Drine odigrale i prvu pripremnu utakmicu pred početak prvenstva. Savladana je ekipa “Fortune” iz Živinica sa 3:2.

– “Bila je ovo prava prvenstvena utakmica sa dosta pripremljenih prilika i lepih poteza. Golove za naš tim postigle su dva pojačanja – Nada Jovanović i Željana Đurić, a treći gol postigla je naš golgeter Sanja Matić. Mi ćemo nastojati da otklonimo neke slabosti koje smo ispoljili u ovom susretu i da uz pomoć devojaka koje nisu nastupile na ovoj utakmici, spremno dočekamo prvu utakmicu u Premijer ligi protiv ekipe Širokog Brijega 10. Avgusta”, rekao nam je Petrović.

(Drago Gajić-Radio Osvit)