Otvorena Paletina Likovna kolonija, u slučaju velikog nevremena koncert će se odgoditi za neki drugi datum

0
Otvorena Paletina Likovna kolonija, u slučaju velikog nevremena koncert će se odgoditi za neki drugi datum

„Zvorničko ljeto 2019“ biće zvanično otvoreno večeras na bini na gradskoj plaži obraćanjem gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića i potom koncertom Alena Islamovića i Benda.

Otvorena Paletina Likovna kolonija, u slučaju velikog nevremena koncert će se odgoditi za neki drugi datum

Redovan programski sadržaj ove tradicionalne manifestacije koja traje od 2. do 8. avgusta jeste Likovna kolonija Slikarske radionice „Paleta“ koja će na platou ispred „Kasine“ trajati svih sedam dana.

Članovi radionice, njih 15, danas su počeli sa slikanjem na temu „Zvorničke priče“.

Darko Stefanović, član Organizacionog odbora „Zvorničkog ljeta“, istakao je da je Likovna kolonija lijep događaj gdje mladi ljudi, u divnom ambijentu, iskazuju sebe stvarajući slike.

– Slikarska radionica svake godine podrži ovu manifestaciju organizovanjem kolonije. Zadovoljstvo nam je što u okviru „Zvorničkog ljeta“ ima veliki broj događaja – sedam večernjih koncerata, Drinska regata koju zajedno organizuju Zvornik, Loznica i Mali Zvornik, Susret na mostu „Ljudi i mostovi“, turnir u basketu, Omladinski kamp i drugi, a proslavićemo i slavu grada – rekao je Stefanović.

Jovo Lalić, osnivač i rukovodilac Slikarske radionice „Paleta“, rekao je da kolonija ima naziv „Zvorničke priče“ iz razloga što je Zvornik grad stariji od 600 godina.

– Mi tragamo za jednom niti, a to je da želimo drevni grad da spojimo i pretočimo u ovo vrijeme. Tako radimo već dvije godine i ovdje smo nešto slično napravili i sa našim uličnim slikama koje govore o Zvorniku kao autentičnom gradu koji nema murale, ali ima ulične slike – napomenuo je Lalić koji je dodao da će učesnici raditi akrilik tehnikom.

Lalić je rekao i da je likovna kolonija koja je dio programa „Zvorničkog ljeta“ od prve godine organizovanja do danas, za njega karakteristična i posebna kolonija u okviru koje su imali različite teme i mijenjali su mjesto rada, nekada slikaju na ulici, nekada na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, a nekada na platou ispred Kasine

Na otvaranju Likovne kolonije Stefanović je saopštio da Organizacioni odbor prati vremensku prognozu, te da će, ukoliko dođe do nepogoda, večerašnji koncert biti odgođen za neki drugi datum. On je napomenuo i da će Turistički info pult, dok traje Zvorničko ljeto“, biti otvoren svakog dana od 07:00 do 20:00 časova, s obzirom da svake godine u tom periodu Zvornik posjete brojni gosti.

(Zvornicki.ba)