Zvornički fudbalski biser Nemanja Nikolić prelazi u zagrebački Dinamo!?

0
Zvornički fudbaleski biser Nemanja Nikolić prelazi u zagrebački Dinamo!?

Perspektivni fudbaler iz Zvornika Nemanja Nikolić koji igra za tim Mladosti iz Doboj-Kaknja mogao bi napraviti veliki transfer i pojačati redove Dinama iz Zagreba. Malo je nedostajalo da se Nikolić na zimskoj pauzi nađe u redovima Šahtjora iz Donjecka, ali do toga nije došlo jer se čelnici klubova nisu uspjeli dogovoriti. Portal Sportske pisao je opširno o transferu do kojeg bi trebalo doći, a u nastavku ga prenosimo u potpunosti.

Zvornički fudbaleski biser Nemanja Nikolić prelazi u zagrebački Dinamo!?

Mensur Mušija radi sjajne stvari ovog ljeta. Alfa i omega Mladosti iz Doboja kod Kaknja Mensur Mušija sprema još jednu transfer „bombu“. Kako saznaju “Sportske.ba” iz dobro obavještenih izvora, mladi desni bočni Nemanja Nikolić(21) karijeru bi mogao nastaviti u zagrebačkom Dinamu.

Naš dobro obavješteni i pouzdani izvor kaže da se sprema veliki prelazak još jednog igrača Mladosti, koji će zatalasati sportsku javnost, baš kao i onaj nedavni prelazak Nemanje Anđušića u Trabzon.Trenutno se sređuju završni pregovori oko transfera,a detalji bi trebali uskoro izaći u javnost. Ono što je izvjesno je da se bliži konačan dogovor i potpis ugovora sa hrvatskim velikanom

Za ovog nadarenog fudbalera, koji je prije nešto više od godinu dana stigao iz Zvornika u Mladost, zanimanje je pokazala i beogradska Crvena zvezda, koja je kao i Dinamo već isporučila ponudu na adresu bh. kluba. Saznali smo da Nikolić više preferira odlazak u Zagreb nego u srbijansku prestolnicu, tako da je ipak,u ovom slučaju izvjesniji odlazak u redove zagrebačkih „modrih“. Sav posao bi uskoro mogao biti završen, pa je logično da mladi Nikolić možda broji i posljednje sate i dane u dresu našeg premijerligaša.

Naravno, sav posao radi Mensur Mušija, koji je također upoznat sa cjelokupnom situacijom i računa se da bi Mladost mogla napuniti svoju kasu nakon odlaska još jednog kvalitetnog igrača.Vjerovatno bi Mladost imala i određeni postotak nakon eventualnog odlaska Nikolića dalje, a očekuje se rekordan transfer u ovom slučaju.

Opredjeljenje čelnika Mladosti, prije svega Mensura Mušije itekako se isplatilo, jer njegova ekipa je sasvim sigurno najmlađa u ligi. Primjera radi u subotnjem duelu protiv Zvijezde u Ugljeviku(1:1) u prvoj postavi su bila četvorica igrača do 21.godine ( Nikolić, Dujmović, Crnički i Bajić), a na klupi je još sjedilo pet igrača do 21. godine(Abdulahović, Smajlagić, Biber, Mujarić i Dragutinović).

Mušija je bio čvrst u namjeri da svog novog „eksponata“ ne pusti ispod cijene ,strpljivo je čekao pravu ponudu, i dočekao. S novcem koji stigne iz Maksimira Mladost bi mogla dodatno osnažiti svoj tim u nastavku sezone,a Nikolić bi sebi otvorio nove fudbalske perspektive.

(M.M/Sportske.ba)