U akciji kontrole brzine i alkohola u saobraćaju; izrečene kazne za 229 prebrzih, 53 pijanih i 2 drogiranih u roku od 5 dana

0
Pojačana kontrola brzine kretanja učesnika u saobraćaju na području Zvornika i okolnih opština
FOTO: Ilustracija

Policijska uprava Zvornik je u periodu od 1. do 5. avgusta 2019. godine, sprovela republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu nedozvoljene brzine kretanja motornih vozila i kontrolu prisustva alkohola i opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

U akciji kontrole brzine i alkohola u saobraćaju; izrečene kazne za 229 prebrzih, 53 pijanih i 2 drogiranih u roku od 5 dana
FOTO: Ilustracija

U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano je 698 učesnika, prilikom čega su policijski službenici evidentirali 396 počinjenih prekršaja. Od navedenog broja, zbog prekoračenja brzine kretanja sankcionisano je 229 vozača. Od ukupnog broja kontrolisanih, 330 učesnika je podvrgnuto kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 53 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Šest vozača je lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok su dva učesnika sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirano je i 112 prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)