Magična promocija “Vremeplova”, trag zvorničkog roka za nove generacije

0
Magična promocija

U zvorničkom Domu omladine sinoć (10. avgust) je predstavljena knjiga „Vremeplov“ Mirzeta Mustafića, autora istoimene radijske emisije na Radiju Osvit u Zvorniku, koja je ovom prilikom imala svoje javno snimanje 150. izdanja.

Magična promocija "Vremeplova", trag zvorničkog roka za nove generacije

Deo onoga što slušaoci već godinama slušaju sredom od 19 i subotom od 13 sati pretočeno je u zapis spakovan među korice prve knjige posvećene muzičkoj sceni u Zvorniku i ovom delu Podrinja. Tokom javnog snimanja, izveden je i muzičko-zabavni program u kojem su učestvovali zvornički pesnici, profesori i muzičari, lokalna grupa „4 o’Clock“, Vasilije Stefan Milošević i Zijad Tuhčić, koji je za ovu priliku priredio izložbu svojih digitalnih umetničkih fotografija.

– Knjiga „Vremeplov“ značajna je za Zvorničane i ovu sredinu jer je ovo prva i, za sada, jedina knjiga ovakve vrste, koja obrađuje nastanak i razvoj rokenrola u Zvorniku. Istina, želja za pisanje knjige rodila se posle predstavljanja „Lozničkog ROCKovnika“ Slobodana Bobana Pajića u Malom Zvorniku, čemu sam prisustvovao, i tada sam pomislio da se treba ugledati na komšije iz Loznice i ostaviti zapis o jednom vremenu i kulturi u gradu u kojem živiš. Ovo je kruna mog rada u vezi sa radiom i drago mi je što su sugrađani došli da uveličaju moju svečanost – kazao je Mirzet Mustafić.

O knjizi je govorila Radmila Dragić, jedan od recenzenata knjige, koja je rekla da autor uz „znalački odabranu muziku, sa svih meridijana šalje dobre vibracije i zanimljive informacije širom sveta“ i da je sada „sve to pretočeno u knjigu, za sve one koji će se radovati takvom spomenaru“. Maja Stepanović, profesorka srpskog jezika i književnosti, takođe recenzent knjige, istakla je da Mustafić „ jednostavnim jezikom i slikovitim stilom kao vrijedni neimar pravi mostove među ljudima i njihovim djelima i daruje nam sve što se slušalo, gledalo, voljelo i živjelo ne samo u Zvorniku nego na sve četiri strane svijeta“

– Ovaj zbornik ostaće da traje kao „vodič“ i „putokaz“, a mi ćemo i dalje da plovimo kroz vrijeme na radio-talasima emisije „Vremeplov“ slušajući „good vibrations“ do neke nove Mirzine knjige – poručila je Stepanovićeva.

(loznicke novosti)