U Vlasenici za Bajram napad na Glavnog imama Medžlisa od strane bošnjačkog povratnika

0
Krivična prijava u Vlasenici zbog primanja na neodređeno radnika bez konkursa i retro-aktivnog povezivanja radnog staža u javnom preduzeću
Vlasenica

U Vlasenici se dogodio još jedan napad na vjerskog službenika Medžlisa islamske zajednice, prema nezvaničnim informacijama napadnut je Glavni ima vlasničkog medžlisa i to od strane bošnjačkog pvoratnika inicijala M.K. rođenog 1994.godine. Ovo je nastavak napad na vlasničkog imama koji su započeli još u martu mjesecu kada je dobio verbalne prijetnje od drugog lica bošnjačke nacionalnosti nastanjenog u Živinicama. Podsjećamo da je Glavni imam u MIZ Vlasenica iz zvorničkog naselja Đulići.

U Vlasenici za Bajram napad na Glavnog imama Medžlisa od strane bošnjačkog povratnika
Vlasenica

Iz Medžlisa IZ Vlasenica se još uvijek nisu oglasili po ovom pitanju. Iz Policijske uprave Zvornik izdali su obavještenje o ovom nemilom događaju i saopštili zvanične informacije koje glase:

Policijskoj stanici Vlasenica, 11.08.2019. godine, prijavljeno je da je u prostorijama vjerskog objekta u Vlasenici, lice inicijala M.K. iz Vlasenice, fizički napalo vjerskog službenika.

Po prijavi su postupili policijski službenici PS Vlasenica koji su o svemu obavijestili dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju sa preduzimnjem svih zakonom propisanih mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju kompletiranja i dokumentovanja navedenog događaja, navedeno je u saopštenju iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)