Rukometaši Drine u prvoj pripremnoj utakmici savladali Metaloplastiku, pojačanja za sredinu tabele Premijer lige BiH

0
Rukometaši Drine u prvoj pripremnoj utakmici savladali Metaloplastiku, pojačanja za sredinu tabele Premijer lige BiH

Predsjednik RK Drina novopečenog premijerligaša iz Zvornika Đorđe Maletić najavljuje borbu za sredinu tabele i za naš portal Zvornicki.ba kaže:

Rukometaši Drine u prvoj pripremnoj utakmici savladali Metaloplastiku, pojačanja za sredinu tabele Premijer lige BiH

Izuzetno smo zadovoljni postignutim između dvije sezone.Uspijeli smo da sačuvamo naš kompletan igrački i stručni kadar. Pored zadržanog uspijeli smo da dovedemo i svježa pojačanja koja su nam bila od ranije želja. Nastavljamo započeti trend pomlađivanja ekipe, pa smo zahvaljujući tom trendu u potpunosti afirmisali igrače Popovića i Govedaricu, a prilike su dobili i mnogi juniori. Sve pokazano u prethodnom periodu od naših mladih snaga daje nam za pravo da nastavimo sa tim trendom. 

Pristigla pojačanja su dovoljno iskusna, ali i svježa da nam daju dodatni kvalitet koji će nam kao novajlijama omogućiti da se prve sezone nalazimo u sredini tabele. Naš rukometni klub Drina jedina je muška sportska ekipa iz Zvornika u Premijer ligi BiH, a što grad Zvornik zasigurno zaslužuje. Nadamo se da će i ostale ekipe iz drugih sportova nastaviti naredne godine upisivati dobre rezultate i izboriti ulazak u viši rang takmičenja jer Zvornik i njegovi građani  zaslužuju da u svom gradu gledaju najbolje sportske ekipe u BiH, izjavio je Maletić.

Rukometaši Drine, uveliko se pripremaju za start prevenstva u Premijer ligi BiH. Trenerski tandem Milan Nedeljković i Aleksandar Golubović, imaju na raspolaganju sve igrače koji su izborili Premijer ligu BiH protekle sezone a stigla su i tri kvalitetna pojačanja.

Rukometaši Drine krenuli sa priprema za Premijer ligu, prva faza rijeka Drina i kondicija (FOTO)
Jedinstvene pripreme Drine u Drini

-Stigli su nam golman Krsto Đerić iz valjevskog Metalca, zatim bek Aleksandar Mitrović i krilo Bojan Cvijić iz Loznice. Pored njih i naših iskusnih igrača, priliku će dobiti i naši juniori Radomir Popović i Marko Govedarica i još poneki. Smatram da će naš sastav biti dovoljno dobar da zauzmemo neko mjesto u sredini tabele Premijer lige, rekao nam je Đorđe Maletić, predsjednik Drine.

Ovih dana treba da počne i ciklus odigravanja pripremnih utakmica. U prvoj pripremnoj utakmici savladana je ekipa Metaloplastika2 iz Šapca rezultatom 33:30, a uskoro se očekuju utakmice sa timovima “Drina” iz Bogatića, Lokomotiva iz Brčkog i Leotar iz Trebinja.

RK Drina zaslužuje punu podršku građana Zvornika, ljubitelja sporta, ali i privrednih društava u ovom gradu i regiji jer su uz KK Bratunac jedini premijerligaši u regiji srednjeg Podrinja/Birča.

(Zvornicki.ba)