Kampanja „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“

0
Kampanja „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“

Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika pridružio se preventivnoj kampanji pod nazivom „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“.

Kampanja „Vozači, škola je za nas, oprez je za vas“

Kampanju u susret početku nove školske godine sprovodi Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske sa ciljem da se poveća bezbjednost djece u saobraćaju.

„Bezbjednost djece u saobraćaju zavisi od odgovornosti odraslih, bilo da su u pitanju vozači, roditelji, vaspitači, učitelji… Vozači nisu samo dužni povećati oprez u blizini škola, vrtića, parkova, igrališta, voziti propisanom brzinom, već pratiti i pretpostaviti dječije postupke“-navode iz Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Savjet za bezbjednost saobraćaja grada Zvornika insistiraće da nadležni organi, tamo gdje to još uvijek nije učinjeno :

– obnove horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i opremu puta u zoni škola;

– na magistralnim i regionalnim putevima obilježe zone škola;

– obnove postojeće i izgrade nove trotoare;

– osvijetle prilaze školama;

– postave banere iznad ulica vezano za početak školske godine;

– identifikuju bezbjednosne puteve za kretanje djece do škole.

Savjet će u saradnji sa pripadnicima Policijske uprave Zvornik sprovesti edukacije učenika o bezbjednom učešću u saobraćaju, te nastojati da obezbijedi svjetloodbojne prsluke, trakice, bedževe.

Na danas održanoj sjednici Savjet za bezbjednost saobaćaja poželio je učenicima uspješan početak školske godine uz poruku svim učesnicima u saobraćaju da krajnje oprezno voze uz poštovanje saobraćajne signalizacije.