Humanitarci iz Help Others organizacije pokrenuli apel za kupovinu školskog pribora djeci povratnicima

0
Humanitarci iz Help Others organizacije pokrenuli apel za kupovinu školskog pribora djeci povratnicima

Nakon nekoliko aktivnosti koje su realizovali u organizaciji “Help Others”, kao što su podijela kurbana porodicama Bošnjaka koji žive na području RS, ovih dana pokrenut je novi apel. Iz Help others žele da obezbjede djeci iz povratničke populacije na području Zvornika i Podrinja školski pribor. Jedno dijete treba školski pribor u iznosu od 40 eura za jednu škoslku godinu. Iz Help Others apeluju na sve dobre ljude da vrše uplate za barem jedno dijete kako bi se ovoj populaciji pomoglo i olakšalo obrazovanje najmlađih u toku ove školske godine. U nastavku prenosimo tekst apela H.O. Help Others iz Salzburga.

Humanitarci iz Help Others organizacije pokrenuli apel za kupovinu školskog pribora djeci povratnicima

”Lična sreća je u sreći drugih” – kaže jedna stara poslovica. Pravi musliman uživa kad drugog čovjeka vidi nasmijanim, sretnim i veselim, a posebno onda kada je on uzročnik te ljudske sreće i radosti.

Polazak u osnovnu školu oduvijek je bio razlog za radost i djece i roditelja. No, roditeljima povratnicima sreća zbog početka školovanja njihove djece u većini slučajeva biva pomućena surovim stvarnošću i problemima svakodnevnice.
I pored nezaposlenosti i teške socijalno-ekonomske situacije roditelji povratnicke djece u manjem BiH entitetu se brinu za svoju djecu sto bolje mogu i trude se da im pruze sto je vise moguce da bi i povratnicka djeca imala bar jedan djelic onoga sto imaju sva skolska djeca svijeta.

Humanitarne organizacije “Help others” iz Salzburga i “Dirhem Medaljon” su pokrnule apel za kupovinu skolskog pribora i ruksaka za 3 skole u povratnickim selima u manjem bh. Entitetu, sa nadom da ce bar malo pomognuti kako roditelje tako i djecu povratnike.

Za jedan školski pribor i ruksak za ucenike povratnike potrebno je 40 Eura.
Ovaj apel , kao i svi drugi, se ne mogu ostvariti bez novcane pomoci dobrih ljudi. Zato molimo sve vas, koji ste u mogucnosti da ucestvujete u ovom hajr djelu i da zajednickim snagama pomognemo skolsku povratnicku djecu u manjem bh. Entitetu.

Misli i čini dobro

Vaše donacije i uplate možete poslati preko PayPal računa ili žiroračuna pod odznakom “ŠKOLSKI PRIBOR”
H.O. “Help others” Salzburg

ÌBAN: AT97 3500 0000 2602 9389
BIC: RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.
Geld bitte über meinen PayPal.Me-Link senden: https://paypal.me/helpothers1