Da li je Mile Lazarević na izlaznim vratima tuzlanske Slobode

0
Da li je Mile Lazarević na izlaznim vratima tuzlanske Slobode

Alarmantnu je situaciju u FK Sloboda nagovijestio je šef stručnog štaba Tuzlaka Mile Lazarević u izjavi za medije nakon utakmice sa Zvijezdom 09 koja se igrala ove subote. Mnogobrojni mediji pišu da bi se prije Lazarević mogao naći van Tušnja nego što bi se stanje na Tušnju moglo popraviti.

Da li je Mile Lazarević na izlaznim vratima tuzlanske Slobode

Pobjeda Slobode nad Zvijezdom pomalo je pala u drugi plan. Lazarević je odlučio da za naš portal otvoreno prizna da postoje ogromni problemi financijske prirode i da oni ometaju rad kluba.

“Pored problema koje imamo u samoj ekipi, imamo ogromne probleme u samom radu i uslovima u kojima radimo. Igračima nemam dati nikakvu primjedbu. Idemo po terenima, ne znamo gdje i kad treniramo, da ne pričam o teškoj financijskoj situaciji. Igrači nisu primili plate, pod upitnikom je i naše ostajanje u klubu”, poručio je Lazarević sinoć u razgovoru za SportSport.ba.

Kontaktirali smo i danas Lazarevića kako bi nam malo detaljnije pojasnio zbog čega je izašao u medije s onakvim tvrdnjama?

“To je nešto što traje. Nikog ne okrivljujem, ali želio sam da vidim reakcije. Nije to stvar pojedinca već Slobode kao kluba i Tuzle kao grada. Neko bi trebao da se pobrine za stanje u Slobodi. S ovim problemom ne možemo da se nosimo. Grad bi trebao nešto da poduzme da se ne dešavaju ovakve stvari na stogodišnjicu Slobode. Uvijek se nađe rješenje ako se želi. Ako to stoji i tinja, onda nije dobro. Moja reakcija je zbog toga, da ne stoji, već da se malo probude svi oni koji mogu da pomognu da se spriječi katastrofa”.

Šta može da se desi u najgorem slučaju?

“Znate kakva su danas pravila – igrač ima pravo da, ako mu se do određenog roka ne isplate dugovanja, postane slobodan igrač i napusti klub. Zamislite šta bi se desilo kada bi svi ti igrači samo odjednom napustili klub… No, niko ne želi takvo što da se desi, želimo samo da se riješe problemi i da FK Sloboda možemo normalno da funkcioniše”.

Predsjednik Slobode Sead Kozlić nije sretan zbog toga što je Lazarević dao onakvu izjavu.

“Žao mi je što je trener imao istup preko medija. Mi imamo određenih problema, ali to rješavamo unutar kluba. Nadamo se da ćemo u toku iduće sedmice značajno popraviti stanje. Posebno ćemo se pobrinuti da spremni dočekamo gradski derbi sa Tuzla City”.

Kontaktirali smo potom i petoricu igrača Slobode, neke sa dužim stažom i koji su “žrtve” problema financijske prirode, a i one koji su tek od ovog ljeta na Tušnju i niko nije želio da izađe u javnost i da otvoreno govori o teškoj situaciji.

Kako saznaje SportSport.ba, ‘starosjediocima’ u klubu, igračima koji su tu godinu i više dana, nisu isplaćene četiri plate, kao ni bonusi, mada smo saznali da su isplaćene premije za bod na Grbavici.

Oni “noviji” igrači Slobode nemaju trenutno problem kao njihove ‘starije’ kolege, no priboavaju se da bi se i sami mogli naći u situaciji da im se duguje po nekoliko mjeseci. Neki igrači potražuju i po 15.000 KM, ali i dalje treniraju i daju maksimum na mečevima.

Sloboda rezultatski nije loša i da Lazarević sinoć nije stao pred kameru i rekao da će otići ako se stvari ne poboljšaju, vjerovatno bi svima izgledalo da je na Tušnju sve med i mlijeko. A daleko je od toga….

(sportsport)