Drina i sa dva “pojačanja” ne može pobjediti Ilićku 01, zvorničkoj djeci po jedno poluvrijeme

0
Bundesliga u Njemačkoj kreće 30.aprila, fudbal u BiH krajem maja!?
Gradski stadion Zvornik,

Da fudbalske logike u Zvorniku nema, rezultati govore više od godinu dana u kojima Drina s vremena na vrijeme pobjedi, ali uglavnom niže poraze i remije. Ovog vikenda u trećem kolu druge lige RS, grupa Istok, Drina je gostovala u Brčkom, tačnije u prigradskom naselju Ilićka gdje je sa istoimenim domaćinom odigrala neriješeno bez golova.

Drina i sa dva "pojačanja" ne može pobjediti Ilićku 01, zvorničkoj djeci po jedno poluvrijeme
Gradski stadion Zvornik,

Kada je utakmica bez golova nema se puno šta napisati o igri osim da je moglo i drugačije da završi. Ono što jeste znaimljivo na ovoj utakmici jeste da su od početka utakmice igrala dva ovosezonska pojačanja koja nemaju neke veze sa Zvornikom, ali i tri pojačanja od prošle sezone (koja su iz Zvornika ili okoline). Pet fudbalera koja su dovedena u Drinuu u posljednjih 12 mjeseci, iako je Drina prije tog perioda bila konkurent za Premijer ligu BiH, igrala u Ilićki i izvukla mršavu nulu, a da podsjetimo i na poraz u Stakorini u Gackom.

Pored svih sramota koje FK Drina Zvornik trpi, njena dva fudbalera proizašla ove godine iz omladinskog pogona Srđan Damjanović i Nezir Alić (njih dva su psotigla 3 od 5 golova ove sezone) dobili su po jedno poluvrijeme u Brčkom.

Prošlo kolo postignu ukupno tri gola, a ovo kolo “zasluže” po jedno poluvrijeme, to vjerovatno može samo u zvorničkoj logici fudbala. Kao i obično, ljubitelji fudbala u Zvorniku ni ovaj put neće dobiti objašnjenje, oni koji kritikuju postojeće stanje biće proglašeni za mrzitelje i neprijatelje Drine, a oni koji šute slažu se da ne može bolje i daje tako jer se Drina nedovoljno voli.

I da ne bi bilo pogrešno shvaćeno kritika se ne odnosi na momke koji su pristigli u Zvornik, oni su kao i svi raniji fudbaleri dobrodošli. Samo nekad bi za sve njih trebao da odgovara onaj ko ih je doveo i procijenio kao pojačanja potrebna za rang više. Ono što je žalosno jeste da će najvjerovatnije posljedice jedino fudbaleri došli iz drugih sredina snositi za razliku od zvorničkih stručnjaka i eksperata koji Drinu srozavaju bez imalo straha da će ikada snositi posljedice.

Najžalosnije u svemu ovome jeste da oni koji trenutno Drinu vode ne vide poraz u Stakorini i remi u Ilićkoj kao sramotu za sam gradski klub i grad Zvornik.

Vanredna Skupština još uvijek nije održana kako bi rukovodstvo koje je Drinu odvelo u treći rang države podnijelo najavljenu ostavku koju su ponudili ranije.

Ilićka 01 – Drina 0:0

FK Ilićka :
1 Gorančić, Đorđe (G)
2 Grubešić, Igor (žk) 68
5 Prole, Borislav
6 Baljak, Siniša
7 Pavlović, Aleksandar
8 Krsmanović, Miloš (žk) 71
9 Arsić, Milovan (K)
11 Arsenić, Dušan
13 Krajišnik, Oliver (izmjena) 70
16 Krstić, Marko img 31
18 Kapikul, Jordan
12 Mićanović, Bojan (G)
3 Savić, Mihajlo
4 Ristić, Marko
10 Bajić, Uroš img 70
14 Krsmanović, Marko
15 Ristić, Nikola
17 Nikolić, Nikola

 

FK Drina Zvornik: Glavni trener: Bajić, Srđan

12 Todorović, Stefan (G)
2 Trifković, Saša
3 Erić, Borisav
8 Mitrović, Veljko (žk) 61
9 Damjanović, Srđan (izmjena) 46
10 Marković, Novica (žk)87 (izmjena) 87
11 Pljevaljčić, Ognjen
15 Jokić, Miloš (K)
16 Boričić, Darko
18 Spasojević, Stefan (izmjena) 84
19 Vasić, Radovan (žk) 43
41 Lukić, Mladen (G)
6 Alić, Nezir (izmjena) 46 (ŽK) 65
7 Milošević, Stefan
13 Čelić, Dejan
14 Alempić, Nikola (izmjena) 84
17 Andrić, Marko
20 Jezdić, Vladan (izmjena) 87

(Zvornicki.ba)