Salih Hrustanović-Huka danas postao odbornik u Skupštini grada Zvornik

0

Skupština grada Zvornik danas je dobila novog odbornika u ovom sazivu. Salih Hurastanović-Huka zamjenio je u skupštinskoj klupi Vehida Kadrić-Kebu koji je funkciju odbornika ispred Socijal-demokratske partije obnašao od 2016.godine do danas. Nakon pristiglog rješenja Centralne izborne komisije o prestanku mandata Kadrića i početku mandata Hrustanovića, na prvoj narednoj sjednici Skupštini grada Zvornik koja je održana danas izvršeno je imenovanje.

Salih Hrustanović-Huka danas postao odbornik u Skupštini grada Zvornik
Salih Hrustanović prilikom polaganja svečane Zakletve

Nakon imenovanje i svečane zakletve, Salih Hrustanović je za prisutne medije izjavio da će se u preostalom mandatu zalagati da učini sve što bude u njegovoj moći kako bi se život građana na području Zvornika popravio i učinio boljim. “U svom radu ću raditi za sve ljude Zvornika bez obzira koje narodnosti bili, nacije ili religije. Dat ću sve od sebe da sa ostalim odbornicima iz povratničke populacije posebno pomognemo poboljšanju uslova za ovu najranjiviju kategoriju u Zvorniku sa posebnim fokusom na Križeviće  i ostala okolna sela odakle i ja dolazim, rekao je Hrustanović.

Zanimljivo je da su imenovanjem Saliha Hrustanovića stanovnici mjesne zajednice Križevići prvi put nakon završetka rata i povratka na svoja ognjišta dobila dva odbornika. Podsjećamo da je ranije za odbornika imenovan Anel Karić koji je mandat osvojio direktno na izborima.

 

Zanimljivo je da nijedan od dvojice odbornika iz Križevića nije član SDA koja je na posljednjim lokalnim izborima u Križevićima osvojila više od 250 glasova odnosno skoro 50% od ukupnog broja glasova.

(Zvornicki.ba)