Izmjene u Upravnom odboru Alumine, novi član odbora Danijel Dragičević

0
Izmjene u Upravnom odboru Alumine, novi član odbora Danijel Dragičević
Dragoljub Reljić i Danijel Dragičević Savjetnik i šef Kabineta Milorada Dodika - Arhiv

Tri člana Uprave kompanije „Alumina“ Milorad Motika, Zoran Obrenović i Radislav Filipović smijenjeni su danas, a na njihova mjesta imenovani su Milan Baštinac, Danijel Dragičević i Željko Đurić, piše Capital.

Izmjene u Upravnom odboru Alumine, novi član odbora Danijel Dragičević
Dragoljub Reljić i Danijel Dragičević Savjetnik i šef Kabineta Milorada Dodika – Arhiv

Nakon što je prošle sedmice sa mjesta predsjednika Uprave smijenjen Motika, a ove sedmice na njegovu poziciju imenovan Mile Matić, danas su uslijedile nove promjene u sastavu Uprave „Alumine“, kćerke firme Fabrike glinice „Birač“ i njenog najprofitabilnijeg dijela.

Prema nezvaničnim informacijama, smjenu članova Uprave tražio je od stečajnog upravnika FG „Birač“ Laze Đurđevića lično član Predsjednišva BiH iz RS i lider SNSD-a Milorad Dodik.

Đurđević se javio na poziv, ali je rekao da nije u prilici da daje izjavu.

Predsjednik Uprave Mile Maltić bio je nedostupan na telefon.

Na upražnjena mjesta u Upravi „Alumine“ postavljeni su, prema tvrdnjama izvora, Milan Baštinac, koji je pomoćnik ministra za energetiku, Danijel Dragičević, trenutni šef Dodikovog kabineta i Željko Đurić, šef kabineta premijera RS Radovana Viškovića, koji je ranije radio kao rukovodilac i menadžer u kompaniji „Boksit“ iz Milića.

Podsjećamo, prije dva dana Upravni odbor firme „Alumina“ izabrao je za predsjednika Uprave Milu Matića, nakon što je prošle sedmice sa te pozicije smijenjen Milorad Motika.

(BN/Capital.ba)