Drina savladala Famos na domaćem terenu

0
Bundesliga u Njemačkoj kreće 30.aprila, fudbal u BiH krajem maja!?
Gradski stadion Zvornik,

U četvrtom kolu Druge lige Republike Srpske, grupa Istok, Drina je savladala ekipu Famosa iz Vojkovića sa 2:1. Pobjeda je zaslužena, ali se do nje stiglo nakon neočekivane i velike drame.

Drina savladala Famos na domaćem terenu
Gradski stadion Zvornik,

Da će biti velike borbe za bodove pokazala su već prva dva minuta. Naprije je nakon cenntarašuta sa desne strane mladi Damjanović umalo promašio gol gostiju da bi dva minuta kasnije gosti zaprijetili preko Bjelice. U nastavku je Drina starala šanse, ali nisu uspjeli da postignu pogodak. U 10. minutu, Vasić je centrirao, a Jokić i Jevtić ne uspijevaju da ubace loptu u mrežu gostiju. Ista situacija bila je i u 17. minutu. Opet je Vasić centrirao, a Jevtić sa dva metra šalje loptu visoko preko gola. Četiri minuta kasnije opet je Vasić, koji je bio najbolji akter utakmice, nabacio loptu pred gol, a visoki Vasiljević šuitira glavom i pogađa prečku sa gornje strane. U seriji prilika u prvom poluvremenu za Drinu izdvajamo Vasićev šut sa ivice šesnaesterca, nakon što je prethodno oteo jednu loptu gostima, prešao dva igrača, ali bez rezultata. Slično se desilo i u 44. minutu kada je Pljevaljčić sa dva metra promašio što je bilo teže nego pogoditi mrežu pa je rezultat ostao 0:0.

U nastavku ista situacija. Drina napada, a gosti se grčevito brane. U 55. minutu nakon kornera sa desne strane Pljevaljčić šutira kraj gola, a odmah je odlično šutirao i Boričić. U 62. minutu bilježimo odličan šut Alića, ali se paradom istako mladi Terzić.

U 65. minutu konačno gol za vođstvo Drine. Sa desne strane centrirao je Boričić, a Mitrović glavom matira Terzića za slavlje igrača i malobrojnih navijača Drine.

Gosti u rijetkim prilima prijete kao što je bilo u 67. minutu, kada je opasno zaprijetio Vitković, ali je mladi Todorović napravio paradu i spasao svoj gol.

Veliku nadmoćnost, Drina je krunisala u 75. minutu i povela sa 2:0. Pogriješila je odbrana gostiju, do lopte stigao Jevtić i rezantnim udarcem pogodio mrežu Terzića.

Sigurno su tada igrači i navijači Drine pomislili da je to i konačan rezultat utakmice, ali tako nisu mislili gosti. Nakon greške odbrane domaćih, Frganja je u 86. minutu smanjio na 2:1.

Na minut prije kraja, Vasić odlično šutira iznad same prečke. I kada se igrala nadoknada vremena uslijedio je jedan napad gostiju. Boričić je htio da vrati loptu svom golmanu, ali je to uradio nespretno pa je za malo pogodio sopstvenu mrežu.

Na kraju, zasužena pobjeda Drine i srećan kraj za Zvorničane.

D. Gajić