Skoro dva miliona maraka uloženo u školske objekte na području Zvornika

0
Zahvaljujući projektu energetske efikasnosti računi za struju jeftiniji i do 50 odsto
Utopljena škola u Roćeviću

U školama na teritoriji grada Zvornika raspust je iskorišten kako bi se izvršile neophodne pripreme za novu školsku godinu, a u cilju stvaranja što boljih uslova za odvijanje nastave.

Za obnovu škole u Roćeviću 250 hiljada maraka

U školske objekte čija je izgradnja u toku, te za popravku školske infrastrukture ukupna ulaganja iznose oko 1.750.000 KM.

Za izgradnju fiskulturne sale za područnu školu u Karakaju koja bi u toku septembra trebalo da bude predata na korištenje učenicima, izdvojeno je 900.000 KM od čeka 600.000 KM obezbjeđuje Vlada Republike Srbije, a 300.000 KM Gradska uprava Zvornik.

U školi „Vuk Karadžić“ Roćević u toku je rekonstrukcija objekta centralne škole ukupne vrijednosti 250.000 KM od čega je Vlada Republike Srpske odobrila 200.000 KM, a Grad Zvornik 50.000 KM. Radovi podrazumijevaju zamjenu stolarije, postavljanje termo fasade, brušenje parketa, uređenje fiskulturne sale, keramike i toaleta.

U Osnovnoj školi „Sveti Sava“ radi se zamjena parketa u fiskulturnoj sali, kao i kompletne rasvjete novim led svjetiljkama za šta je 200.000 KM obezbijedila Vlada Republike Srbije.

U područnoj školi u Križevićima završena je druga faza izgradnje fiskulturne sale ukupne vrijednosti preko 300.000 KM. Za ovu namjenu Grad Zvornik je izvdojio 30.000 KM, a ostala sredstva Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite izdvojilo je kroz projekat “Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika” – Dio B (za Republiku Srpsku) 18.000 KM za nabavku koševa i nastavnih sredstava za nastavu fizičkog vaspitanja za centralnu školu „Desanka Maksimović“ u Čelopeku i područne škole u Petkovcima i Križevićima.

U OŠ „Nikola Tesla“ u Pilici je kroz projekat “Smanjivanje faktora zdravstvenih rizika” – Dio B (za Republiku Srpsku) uređeno igralište ispred škole. Vrijednost radova je oko 20.000 KM, a učešće Gradske uprave je oko 5.000 KM. Gradska uprava je za školu u Pilici finansirala i izgradnju sistema vodosnabdijevanja za šta je izdvojeno oko 5.000 KM. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odobrilo je preko 25.000 KM za sanaciju krova na školi u Pilici, a radovi će početi ovih dana.

Nevladina organizacija „Vorld vižn“ izdvojila je preko 27.000 KM, a Gradska uprava 7.000 KM za sljedeće projekte : u školi „Petar Kočić“ u Kozluku nabavka đačkih ormarića, u školi „Vuk Karadžić“ Roćević uvođenje video nadzora, nabavka knjiga za školsku biblioteku i izrada internet stranice, u školi „Desanka Maksimović“ Čelopek nabavka knjiga za školsku biblioteku i stolica i školskih tabli, u područnoj školi u Oraovcu zamjena dijela stolarije, u područnoj školi u Križevićima zamjena podova u nekoliko učionica i u područnoj školi u Branjevu uvođenje video nadzora.

Za školu „Jovan Cvijić“ u Drinjači Gradska uprava je finansirala nabavku određenog broja računara.

Škole na teritoriji Zvornika pohađa ukupno oko 5.500 učenika /oko 4.000 osnovci i 1.500 srednjoškolci/, od čega je po prvi put u školske klupe sjelo 370 učenika.