Graničari na Šepku uhapsili bjegunca iz Vlasenice

0
Nevakcinisani građani BiH ne mogu nigdje osim u Srbiju
FOTO: Arhiv

Zvornički graničari bili su aktivni i prethodnih dana pa su imali hapšenje i jednog bjegunca. Službenici JGP Zvornik su 27. augusta 2019. predali N.P. (1975.) službenicima Sudske policije Bijeljina, nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin Srbije kontroliran je na ulasku u BiH na prijelazu Šepak.

Graničari na Šepku uhapsili bjegunca iz Vlasenice

Na graničnim prijelazima otkriveno je još četiri osobe koje su potraživali bh. sudovi i policija

Pripadnici Granične policije BiH, 28. augusta 2019., na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, lišili su slobode dvojicu državljana BiH jer ih je potraživao Općinski sud u Kalesiji. Na letu iz Istanbula lišen je slobode H.K. (1966.) zbog krivičnih djela „oštećenje tuđe stvari“ i „šumska krađa“, dok je na letu iz Minhena lišen slobode A.S. (1990.) zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predati su službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Na ulasku u BiH na prijelazu Velika Kladuša, pripadnici GPBiH su 28. augusta 2019. predali D.K. (1989.) službenicima Sudske policije Prijedor, nakon što je provjerama ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Kozarskoj Dubici zbog krivičnog djela „teška tjelesna povreda“.

Dan ranije, 27. augusta 2019., prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Popovi lišen je slobode I.T. (1957.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Banja Luka raspisala potragu zbog krivičnog djela „nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“. Službenici JGP Bijeljina, državljanina BiH i Republike Srbije, predali su službenicima Policijske stanice Bijeljina.

(Zvornicki.ba)