Omladinici Drine gostovali u Živinicama, juniori preokretom do pobjede, kadeti minimalno poraženi

0
Fudbaleri Drine slavili u Foči protiv Sutjeske golovima Damjanovića, Alempića i Čelića
FOTO: Alempić u prodoru - ARHIV

Kadetska i juniorska selekcija fudbalskog kluba Drina gostovala je u prvom kolu omladinske lige BiH Sjever u Živinicama kod ekipe Slaven. Kadeti su poraženi minimalnim rezultatom 1:0, golom koji je za ekipu Slavena u trećoj minuti susreta postigao Malić Šaćir.

Omladinici Drine gostovali u Živinicama, juniori preokretom do pobjede, kadeti minimalno poraženi
FOTO: -Arhiv – Mujkić izbacuje Alempića

Juniori su nakon nule u prvom poluvremenu u drugom krenuli nešto ofanzivnije što im se obilo o glavu u 53. minutu susreta kada domaća ekipa Slavena preko raspoloženog Buševac Adnana dolazi u vodstvo od 1:0 na utakmici.

Juniori Drine su u nastavku utakmice pokazali smirenost i nakon sedam minuta igre već u 60.minutu susreta poravnjali rezultat, a strijelac je bio Alempić Nikola. Ovaj gol juniorima Drine je vratio samopouzdanje da bi u 72.minutu meča došli i do potpunog preokreta.

Pobjedonosni gol na otvaranju omladinskog prvenstva za Drinu postiže Stefan Milošević u 72 minutu utakmice i donosi veliko slavlje za malobrojnu ekipu juniora koja je u Živinice otputovala sa svega 12 fudbalera.

Uzrok u slaboj zainteresovanosti mladih Zvornika za bavljenje fudbalom u juniorskom uzrastu (Drinina škola fudbala do pionirskog uzrasta broji više od stotinu dječaka) jeste loša organizacije, ne postojanje strategije odnosno nerad u fudbalskom klubu Drina, čime se mladim fudbalerima ne ulijeva samopouzdanje i vidljiva perspektivnost za bavljenje fudbalom.

(Zvornicki.ba)