Obuka učenika u školama Tršić i Branjevo o pravilnom učešću u saobraćaju

0
Obuka učenika u školama Tršić i Branjevo o pravilnom učešću u saobraćaju

Predstavnici Auto-moto društva „ Semafor“ i Auto moto saveza Republike Srpske  u saradnji sa Policijskom upravom Zvornik danas su posjetili dvije zvorničke osnovne škole.  U školama „ Petar Kočić“ u Tršiću  i  „ Vuk Stefanović Karadžuć“ u Branjevu održana su saobraćajno – obrazovna predavanja za đake prvake , te je izvršena podjela letaka na kojima su prikazani korisni savjeti za djecu kao učesnike u saobraćaju.

saobracaj 3

Predstavnici Auto moto društva „ Semafor“ mališanima su podjelili edukativne bojanke i slikovnice, bojice, blokove, balone i olovke.

Predavanju su organizovana u okviru republičke akcije pod nazivom “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas”.  Cilj sprovođenja ovih preventivno-edukativnih aktivnosti je povećanje nivoa bezbjednosti djece u saobraćaju, povećanjem pažnje vozača početkom i tokom školske godine u zonama osnovnih i srednjih škola.

saobracaj 2

Obrazovanje svih učesnika u saobraćaju , je veoma važno jer su  učenici  – pješaci jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju.

Iz Auto moto društva Semafor su nam rekli da će ove aktivnosti, u kojima je akcenat dat na edukaciju đaka prvaka u područnim školama, trajati do kraja septembra mjeseca.

saobracaj 1

(radio Osvit)