Sutra u školu kreću i osnovci iz Roćevića

0
Zahvaljujući projektu energetske efikasnosti računi za struju jeftiniji i do 50 odsto
Utopljena škola u Roćeviću

Nastava u centralnoj Osnovnoj školi „ Vuk Karadžić“ u Roćeviću počinje u ponedeljak, 9 septembar. Razlog za odlaganje nastave, za pet radnih dana, je što nisu bili završeni svi radovi na uređenju školskog objekta, rekla je za radio Osvit direktorica škole Dragica Tubić.

Sutra u školu kreću i osnvci iz Roćevića

Ona je pojasnila da radovi nisu završeni u predviđenom roku, zbog toga što je u toku rekonstrukcije moralo da se urade i dodatni planom, nepredviđeni radovi. Podsjećamo, na školi je urađena zamjena stolarije, postavlja se termo fasada, bruse parketi, sređuje fiskulturna sala, keramika i toaleti. Radovi su od velikog značaja jer od otvaranja škole 1966. godine nismo imali ovako značajno ulaganje u objekat, a doprinijeće ne samo kvalitetu nastave već i uštedama i smanjenju sredstava za ogrjev, rekla je Tubić.

Vrijednost radova je 250.000 KM. Vlada RS je odobrila 200.000 KM za ove radove, a ostatak Gradska uprava. U centralnoj školi u Roćeviću, te područnim odjeljenjima u Branjevu i Kiseljaku ima 480 učenika, kojih je najviše u područnoj školi u Branjevu.