U Zalazju hapšenje uzgajivača indijske konoplje dok su okopavali zasade (FOTO)

0
Prijava PU Zvornik zbog zasada 131 stabljike indijske konoplje
Arhiv

Policijski službenici Policijske stanice Srebrenica, lišili su slobode lica M.C. i A.B. oba iz Bratunca, koja su 8.9.2019. godine u mjestu Zalazje, opština Srebrenica, zatekli u zasadu indijske konoplje.

U Zalazju hapšenje uzgajivača indijske konoplje dok su okopavali zasade (FOTO)

Naime, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da se u mjestu Zalazje, područje opštine Srebrenica, nalazi zasad indijske konoplje, policijski službenici su preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje iz svoje nadležnosti u okviru akcije „Plantaža 2019“, zatekli na licu mjesta lica M.C. i A.B. prilikom sječe stabljika koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju, zbog čega su navedena lica lišili slobode. Policijski službenici su privremeno izuzeli stabljike i druge predmete koji će poslužiti u krivičnom postupku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja krivičnog djela „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su zatečeni dok na parceli zasade konoplje okopavaju i kultiviraju zemljište  kako bi se pospiješio rast ove zakonom zabranjene biljke.

(Zvornicki.ba)