Zvornički graničari uhapsili kradljivca, nasilnika i prevaranta

0

Službenici JGP-a Zvornik lišili su slobode trojicu bh. državljana na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj. Prvo je uhapšen A. K. (1989.) koji je lišen slobode na ulasku u BiH, 7. septembra 2019.godine jer je za njim Policijska uprava Živinice raspisala potragu zbog kaznenog djela „teška krađa“. Uhapšeni kradljivac predan je službenicima PU Živinice.

Zvornički graničari uhapsili kradljivca, nasilnika i prevaranta
FOTO: Ilustracija

Dan ranije je na ulasku u BiH, 6. septembra 2019., lišen je slobode D. B. (1985.) jer ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog kaznenog djela „skidanje i povreda službenog pečata ili znaka“. Predan je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Dan ranije, 5. septembra 2019.godine, prilikom pokušaja izlaska iz BiH lišen je slobode R. K. (1959.). Provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela „nasilje u porodici“. Predan je službenicima Odjela sudske policije sudova u TK-u.

Službenici Jedinice granične policije Aerodroma Tuzla, prethodnog dana lišili su slobode A. G. (1976.), državljanku Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njom Federalna uprava policije raspisala potragu zbog kaznenog djela „zloupotreba položaja ili ovlasti“. Na Međunarodni aerodrom Tuzla, stigla je letom iz Kölna. Predana je službenicima FUP-a, saopšteno je iz Granične policije BiH.

(Zvornicki.ba)