Fudbalske legende braća Kostić jednoglasni: Drina može naprijed, prvi korak da se Jevtić udalji od Kluba

0
Fudbalske legende braća Kostić jednoglasni: Drina može naprijed, prvi korak da se Jevtić udalji od Kluba
Aco i Stevo Kostić prate svaku utakmicu Drine

Braća Aco i Stevo Kostić poznata su fudbalska imena svim Zvorničanima koji su barem jednom u životu posjetili stadion Drine u Zvorniku. Iako u fudbalskoj penziji braća Aco i Stevo su idalje duboko povezana sa fudbalom i svojom fudbalskom ljubavi FK Drina. Aco Kostić je i trener u mlađim kategorijama, a Stevo je dugo godina vodio omladinske selekcije voljenog mu kluba. Oni su se odlučili oglasiti zbog krize i sramote FK Drina Zvornik zbog kojeg se crvene na svakom fudbalskom susretu sa ljudima iz drugih sredina, kažu braća Kostić na početku razgovora.

Fudbalske legende braća Kostić jednoglasni: Drina može naprijed, prvi korak da se Jevtić udalji od Kluba
Aco i Stevo Kostić prate svaku utakmicu Drine

Želimo da se oglasimo i reagujemo na ovu situaciju koja vlada u FK Drina Zvornik, a koja je se intenzivirala od posljednje izborne Skupštine kluba, kada je za predsjednika izabran Mićo Jevtić. Da ne bi ispalo da imamo nešto lično protiv direktora Zvornik stana i prvog imena naše Drine, želimo prvo podsjetiti na rezultate FK Drina od dolaska gospodina Jevtića. Na mjesto predsjednika došao je u trenutku kada je Drina bila najozbiljniji kandidat za titulu prvaka Republike Srpske uz Zvijezdu 09. U nastavku sezone Drina je igrala plejof i upisala daleko više poraza od pobjeda i remija, pa je sabiranjem bodova osvojenih poslije zimske pauze Drina bila najlošije plasiran tim u drugom dijelu prvenstva osvojivši svega devet bodova ostvarivši samo dvije pobjede. Svemu tome je najviše doprinijeo sam Jevtić koji je radio sve i svašta, osim ono  za što je izabran. Zamjenio je kapitena, Acu Kostića udaljio iz stručnog štaba prvog tima i obrukao cijeli grad slučajem Avdić kada je momka kojeg je doveo kao pojačanje za vrh tabele istjerao iz Kluba i stana. Rezultat slučaja Avdić je sudski proces u kojem će Avdić najvjerovatnije dobiti FK Drina zbog kršenja Ugovora i tako će umjesto tri četiri hiljade maraka koliko je bilo preostalo u Ugovoru Avdića, Drina sa kamatama i sudskim troškovima morati platiti najmanje trostruki iznos. Sve to zbog neljudskosti i hira našeg predsjednika koji se na taj potez tada odlučio bez Izvršnog odbora, razgovora sa kapitenom. Ta bruka zbog sitnih novaca se čula i izvan ganice države. Primjer Avdića je naveden samo da se javnost upozna kakav mentalni sklop upravlja našim klubom.

Prvi put je FK Drina u mandatu Jevtića kreditno zadužena, a rezultat kredita jeste ispadanje u drugu ligu Republike Srpske ili treću ligu države BiH. Dugovi se nisu smanjili, i samo tačan iznos duga može da zna predsjednik Jevtić jer tačne pokazatelje utroška sredstava vješto prikriva i ne dostavlja ih na sjednicama Izvršnog odbora, a kamoli Skupštine.

Zamislite da ste vi predsjednik fudbalskog kluba? Da li bi iko od vas propuštao utakmice kluba kojeg vodi i za kojeg odgovara pred Bogom i ljudima? Naš predsjednik se igračim ukaže kada treba odlučiti i zamijeniti kapitena prvog tima, smanjiti plate i predstaviti pojačanja za koje objektivno nema potrebe. Predsjednik Jevtić je u želji da se Drina ekspresno vrati u prvoligaško društvo angažovao tri fudbalera koje je po ko zna kakvim uslovima smjestio u elitni motel Zvornika. Koliko predsjednik poznaje fudbalsku igru govori i to da je Drina sa sve tri pojačanja doživjela poraz u Stakorini iz Čajniča, opštine koje ima manje stanovnika od većih zvorničkih sela, nije se pobjedila ni Ilićka pored Brčkog, a u Brodcu se slavilo jer su domaći fudbaleri promašili penal. Pored svega toga, malo je falilo da Drina domaći meč izgubi za zelenim stolom jer su pogrešno popunili zapisnik priloživši fudbalsku legitimaciju fudbalera koji je to jutro otjeran iz Drine. Ekonom kluba je u zadnji moment reagovao i spasio Drinu od poraza. Sve to se dešava jer predsjednik Jevtić ne smije ili ne želi doći ni na jednu domaću utakmicu i dati podršku prvotimcima.

Fudbalske legende braća Kostić jednoglasni: Drina može naprijed, prvi korak da se Jevtić udalji od Kluba
Kritike na adresu prvog čovjeka FK Drina Zvornik

Sve ovo pišemo kako bi smo skrenuli pažnju svima koji ovaj grad vole i doživaljavju svojim da se na vrijeme organizujemo i spasimo našu Drinu. Naša djeca će nas možda za koju godinu pitati zašto nema fudbalskog kluba u gradu. Pitat će nas jel to mi nismo znali igrati fudbala pa ugasili klub i zasadili još koju zgradu kojih ionako imamo previše.

Sve ovo izgleda kao projekt u kojem se želi ogromnoj većini u Zvorniku koja voli Drinu i koja bi živjela za Drinu ogaditi ta ista Drina sa Jevtićem ili Ćelom na čelu ali samo u slučaju ako nema Jevtića za predsjednika. Pozivamo sve ljubitelje fudbala da nam se pridruže da razgovramo i iznađemo rješenje. Dužni smo da o Drini brinemo i vodimo računa kako bi naša djeca imala priliku da poput Miće Stevanovića, Nikole Vasiljevića, Nemanje Nikolića kroz fudbal postanu budući investitori u ovaj grad, ali i uzori generacijama koje dolaze.

Braću Kostić svi u gradu znaju, takođe znaju i naša kretanja i odsjedanja, pa pridružite nam se ljudi da Drinu preuzmemo, gradskoj upravi pokažemo da nas ima koji smo spremni žrtvovati svoje vrijeme, živce i rad da bi Drini pomogli. Ako to ne uradimo ne piše nam se dobro, imat ćemo grad bez stadiona, djecu bez prilike da treniraju pred kućom, grad bez ponosa, omladinu bez uzora.

Fudbalske legende braća Kostić jednoglasni: Drina može naprijed, prvi korak da se Jevtić udalji od Kluba
Nikola iz vremena nastupa u Kazahstanu i Ligi šampiona

Igra naše djece na početku sezone, golovi Damjanovića, Markovića i igra drinine djece u drugim klubovima niže lige daju nam za pravo da očekujemo ekspresan povratak. Drina može naprijed, ali samo uz drastičnu promjenu pristupa vođenja kluba. Prvi korak da se krene naprijed jeste udaljavanje gospodina Jevtića sa mjesta predsjednika i to po hitnom postupku.

Bilo bi lijepo da Jevtić kaže javnosti kada je posljednji put održao Upravni odbor kluba i da li ima kvoruma da održi. Pored toga javnost je ostala uskraćena za predstavljanje pojačanja. Svugdje se u normalnim sredinama na početku sezone sazove press za medije, predstave ambicije kluba, pojačanja i plan. Pošto toga nije bilo možda bi dobro bilo da gospodin Jevtić kaže koga nam je doveo za ekspresno vraćanje u prvu ligu i zašto je iste tjerao prije početka sezone.

Nakon njegovog medijskog oglašavanja i izjave da je ponudio ostavku gradskoj upravi, a da su ga oni uputili na Skupštinu kluba očekivali smo vanrednu Skupštinu. Pozivamo i Mirka Miloševića kao predsjednika Skupštine da reaguje i ostavku Jevtića stavi na razmatranje Skupštini FK Drina Zvornik. Naveli su u svom obraćanju za portal Zvornicki.ba Stevo i Aco Kostić.

Mirko Milošević član Uprave FK Drina Zvornik ogradio se od predsjednik Miće Jevtića koji je otjerao kapitena Kikića
Mirko Milošević – čeka se i njegov potez

(Zvornicki.ba)

 

Stavovi iznijeti u tekstu autora ne moraju nužno odražavati stavove i politiku portala Zvornicki.ba