Tehnološki fakultet u Zvorniku uskoro treći upisni rok

0
Tehnološki fakultet u Zvorniku uskoro treći upisni rok

Završen je drugi upisni rok na Tehnološkom fakultetu u Zvorniku. Prema riječima dekana prof.dr Miladina Gligorića upisano je ukupno 15 studenata, 11 na studijski program hemijsko inženjerstvo i tehnologija, te četiri studenta na studijski program biologija. U narednim danima biće raspisan novi treći upisni rok, rekao je Gligorić dodajući da je na studijskom programu hemijsko inženjerstvo i tehnologija ostalo još mjesta na budžetu i za samofinansiranje, dok na studijskom programu biologija ima mjesta samo za samofinansiranje.

Tehnološki fakultet u Zvorniku uskoro treći upisni rok

Podsjećamo da je Tehnološki fakultet u Zvorniku sa prvom generacijom studenata počeo da radi akademske 1993/1994 godine. Pored toga zvornički fakultet je i dobitnik posebnog priznanja Privredne komore Republike Srpske kao najuspešnija visokoškolska institucija na polju saradnje sa privredom u 2012. godini, a od Ministarstva nauke i tehnologije kao najbolja naučno-istraživačka institucija u Republici Srpskoj u 2013. godini.

Dekan Tehnološkog fakulteta Zvornik ističe da studenti sa dobrim prosjekom posebno studijskog programa hemijsko inženjerstvo i tehnologija, nakon završetka studija brzo pronalaze posao u privrednim subjektima i drugim ustanovama. Zbog toga je veoma mali broj naših studenata koji se nalaze na Biroima za zapošljavanje, dodao je Gligorić.

(Radio Osvit)