Panonska jezera ove sezone posjetilo 450.000 gostiju

0
Panonska jezera ove sezone posjetilo 450.000 gostiju
FOTO: Ilustracija

Ljetna sezona u kompleksu Panonskih jezera jučer je zvanično završena, a analiza turističkog dijela godine pokazuje da je ova slana jezera posjetilo 450.000 gostiju.

Panonska jezera ove sezone posjetilo 450.000 gostiju

Iako je sezona zvanično završena, a ulaz u kompleks od jučer besplatan, ugodne septembarske temperature zraka Tuzlaci i dalje koriste za sunčanje, kupanje u vodi, vježbanju u vanjskom fitness centru te šetnji stazama slane lagune.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća Pannonica Maid Porobić u razgovoru za Klix.ba minulu ljetnu sezonu ocjenjuje uspješnom za ovaj kompleks.

U danima sezone prodate su 316.673 ulaznice svih kategorija, a kompleks slanih jezera je posjetilo 450.000 gostiju, uzimajući u obzir i 135.000 posjeta gostiju sa sezonskim, mjesečnim i sedmičnim ulaznicama.

Također, nastavljen je trend rasta broja gostiju iz drugih regija naše zemlje, susjednih i evropskih zemalja.

“Iako sezona nije rekordna kao 2017. godine, mi smo zadovoljni jer je plan ispunjen. Realizovali smo posjetu koja će omogućiti pozitivno poslovanje Pannonice do kraja ove godine, uključujući i rad klizališta kao aktivnosti koja je pred nama”, rekao nam je Porobić.

Svi oni kupači koji se i dalje osvježavaju u slanim jezerima to čine na vlastitu odgovornost, s obzirom na to da su spasilački timovi završili svoj dio angažmana za ovu godinu.

“Voda je u potpunosti bakteriološki ispravna, a naši zadnji nalazi su od 1. septembra. Vodu i dalje tretiramo, ali u smanjenom obimu”, naveo je Porobić te dodao da je tokom minule sezone u Pannonici zaposleno 170 ljudi.

Kompleks slanih jezera od danas je zvanično dio pješačke zone grada, a u sklopu kojeg se realizira i projekt Pannonica zdravo srce Tuzle gdje građani mogu koristiti tri staze za šetanje i jednom mobilnom aplikacijom mjeriti broj koraka, utrošenih kalorija i slično.

Ove godine Panonska jezera su obilovala brojnim događajima kao što su veći koncerati, nastupi lokalnih bendova i partyji, a od većih aktivnosti za naredni period planirano je otvaranje klizališta u zimskoj sezoni.

Iz uprave Pannonice na kraju ističu da su otvoreni za saradnju s nevladinim sektorom za realizaciju raznih aktivnosti u okviru kompleksa u narednim mjesecima.

(Klix)