Uspješan dan mladih boksera zvorničkog Obilića na početku omladinske lige BiH

0
Uspješan dan mladih boksera zvorničkog Obilića na početku omladinske lige BiH

Ovog vikenda u Bijeljini je počela omladinska bokserska liga Bosne i Hercegovine za boksere uzrasta do 18 godina, a učešće u šampionatu uzeo je i Bokserski klub “Obilić” iz Zvornika. Kako je i navikla javnost u Zvorniku i ovo je bio uspješan dan za zvorničke boksere koji tri vikenda u nizu bilježe uspješne nastupe širom balkanskog poluotoka. Zadovoljan nastupom je trener i lider BK “Obilić” Mirko Ždralo, koji je nakon završenog prvog kola omladinske lige BiH rekao:

Uspješan dan mladih boksera zvorničkog Obilića na početku omladinske lige BiH

Možemo reći da je ovo danas bio uspješan dan. Prema očekivanjama startovala je omladinska liga BiH, danas u Bijeljini naš klub je predstavljalo četiri takmičara i to sa dosta uspjeha. Prvo je naša Sara Ćirković pobjedila bez borbe i upisala prve bodove. Potom je u ring izašao Uroš Lazić koji je odboksovao odličan meč sa domaćim takmičarom i sudije su taj meč proglasile nerješenim. Potom je u ringu Luka Milovanović bio odličan i pobjedio  takmičara iz bokserskog kluba Zlatni ljiljani (Sarajevo). Stefan Prodanović izgubio je svoj meč od višestrukog prvaka BiH, domaćeg boksera, Bogdana Malinovića odlukom sudija, rekao je Ždralo.

sdsds bsdba

Iako su rezultati bili dosta dobri, bokseri su po dolasku u Zvornik otišli u salu i napravili trening kako bi i takmičarka Sara Ćirković imala bokserski koristan dan jer nije imala protivnice. Samo rad stvara šampione, a redakcija portala Zvornicki.ba zvornickim bokserima želi da nastave niz uspjeha započetog osnivanjem ovog Kluba prije tri godine.

Omladinska liga nastavlja se drugim kolom u Tuzli 20.oktobra, kada zvornički bokseri ponovo nastupaju u najjačem sastavu. Da bi zvornički bokseri ostali fit i zdravo se hranili brine “Elit nutrition” kojeg većina zvorničkih sportista preporučje .

boksdjevojka

FOTO: Ćirković-Ždralo

(Zvornicki.ba)