Policijska vozila “Presretači” nekoliko dana na putevima Policijske uprave Zvornik

0
Policijska vozila
Presretač viđen na putevima PU Zvornik

Posljednjih sedam dana primjetno je prisustvo policijskih automobila “Presretača” na putevima koje kontroliše Policijska uprava Zvornik. U cilju povećanja sigurnosti saobraćaja na putevima RS, ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo se na kupovinu savremenih radarskih sistema, uključujući i automobile sa ugrađenim radarskim sistemom, koji su prozvani “Presretači”.

Policijska vozila "Presretači" nekoliko dana na putevima Policijske uprave Zvornik
Presretač viđen na putevima PU Zvornik

Posljednjih dana sve češće je moguće vidjeti ove automobile na putevima koje kontroliše Policijska uprava Zvornik. Prema nezvaničnim informacijama, presretači su još najmanje dva dana na putevima Policijske uprave Zvornik, a onda prelaze na teritoriju neke druge policijske uprave na području RS-a.

Ova vozila rade na tri načina, u stacioniranom modu, kada mogu da mjere brzinu kretanja vozila u odlasku i dolasku, nakon čega se podaci obrađuju i šalju vozačima ako su prekoračili brzinu.

Drugi način je u pokretu kada radar mjeri brzinu svih vozila u odlasku i dolasku, a da se naknadno obrađuju podaci i šalju na adrese počinioca prekršaja, dok je treći način u pokretu kao “presretač” uz direktnu kontrolu policijskih službenika kada se na licu mjesta sankcionišu vozači.

Iz redakcije portala Zvornicki.ba preporučujemo da vozite pažljivo uz poštivanje saobraćajnih pravila, znakova i upozorenja.

(Zvornicki.ba)