Nada Obrić je 1999. godine vodila bitku sa karcinomom, a sada se bolest ponovo vratila

0
Nada Obrić je 1999. godine vodila bitku sa karcinomom, a sada se bolest ponovo vratila

Nadi Obrić prvi put je dijagnosticiran rak 1999. godine, a sada se ponovo suočila sa istim problemom.

Nada Obrić je 1999. godine vodila bitku sa karcinomom, a sada se bolest ponovo vratila

Pjevačica je u ispovijesti rekla da su se i ljekari iznenadili kada se bolest vratila.

Karcinom je na vrijeme otkriven što je najbitnije,a Nada je bila u dobrim ljekarskim rukama i prema noj su svi bili divni.

– Trebalo je u ponedjeljak da idem na prvu terapiju, međutim ostalo je za sljedeći ponedjeljak, jer nakon operacije treba da prođe mjesec dana. Sve se dešava u sljedeći ponedjeljak i malo sam nervozna, iskreno, zbog toga. Ova terapija mi je umjesto zračenja, to je sada neki novi metod, pa ćemo da vidimo šta će da bude, a bit će sve u najboljem redu, šta da radim. Na vrijeme je otkriveno, što je najbitnije. Sve je odstranjeno, nadamo se. Bila sam u dobrim ljekarskim rukama, svi su prema meni bili divni. To je jako važno, da je na vrijeme. I ljekar i ja smo mislili da je sve benigno, sto posto smo bili ubjeđeni, jer je bilo malo. Ljekar je bio u šoku, on ne može da vjeruje da se meni to dešava tri puta, na tri različita mjesta. On kaže da je to toliko rijetko, da ne pamti – rekla je pjevačica.  Nada Obrić  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Nada ObrićFoto: (Arhiv)

Nada ne želi da djeci pravi pakao i uživa u svakom danu, a prijateljima ne dozvoljava da budu depresivni.

– U svakom treutku sam optimistična. Naravno, uhvati vas momenat, živ sam čovjek. Ali, odmah ustanem, uradim nešto da se desi kako bi prekinulo da razmišljam o tome. Ne dam ljudima da sa mnom o tome pričaju i polemišu. Imam i ja momente, ali se normalno ponašam, živim. Imala bih milion razloga da sada legnem u krevet i kukam, ali šta dobijam time? Pravim djeci pakao! Sa druge strane, samoj sebi oduzimam od života. Svaki dan je veliki! Borim se da uživam u svakom mogućem danu! Tako živim i ne dam djeci i prijateljima da su depresivni i gledaju samo crno! Plakanja nema, jer ništa time ne dobijam. Mogu svaki dan da plačem, i šta ću dobiti? Ništa! Bit će onako kako će biti. Boli, ne boli, ništa mimo svijeta ja nisam. Ima uvijek gore od goreg – zaključila je pjevačica.

(Avaz)