Tragedija u Brčkom: Mladić se na rođendanu udavio komadom mesa

0
Smrtno stradao muškarac u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Papraći
FOTO: Ilustracija

Dvadesettrogodišnji S. R. iz Buzekare, sela kod Distrikta Brčko, sinoć se ugušio zalogajem hrane, javlja Hit televizija, pozivajući se na nekoliko neimenovanih očevidaca.

Tragedija u Brčkom: Mladić se na rođendanu udavio komadom mesa
Do tragedije je došlo kada se društvo okupilo na proslavi rođendana zajedničkog prijatelja u tom selu, gdje je služena janjetina.

– U jednom trenutku naš drug je zabacio glavu unazad i počeo dobivati plavu boju po licu i vratu. Mislili smo da mu je pozlilo i iznijeli smo ga izvan prostorije te ga položili na bok. Neko mu je izvadio jezik i on je počeo da diše, ali je ubrzo ponovo došlo do komplikacija, te smo pozvali Hitnu pomoć – ispričao je jedan od očevidaca koji nije želio da se otkriva njegov identitet.

Iz Urgentnog centra Opšte bolnice Brčko rečeno je da je pacijent dovezen mrtav i najvjerovatnije je izdahnuo tokom transporta. Jedan od očevidaca je rekao da je od medicinskih radnika saznao da su iz grla mladića izvadili “dva veća, nesažvakana komada mesa”, javila je brčanska Hit televizija.

– S obzirom na to da je nastupila smrtna posljedica, policija poduzima neophodne mjere i radnje kako bi utvrdila sve okolnosti ovog događaja – kazao je Halid Emkić, Šef Operativno-komunikacionog centra u brčanskoj policiji.

(Infobijeljina)