Jeziv napad psa na dječaka u Loznici, izgriženu ruku doktori nisu smjeli šivati

0
Dukić pokrenuo inicijativu za zabranu držanja pasa u centru Milića
FOTO: Ilustracija

Vraćajući se iz škole u četvrtak oko 17 časova, u Tičarskoj ulici u Loznici, nakon što je istrčao iz neograđenog dvorišta meštanina G. M., devetogodišnjeg L. I., učenika četvrtog razreda OŠ “Vuk Karadžić”, napao je pas rase akita, koji mu je naneo povrede nadlaktice desne ruke, priča kroz suze, dečakov otac Ljubomir I.
pasnapadloznica
Pukom srećom, kako kaže, i prisebnošću jednog od roditelja dečakove drugarice koji je naišao, sprečena je veća tragedija. Ovja čovek je učinio da psa odvoji od dečaka, koji je već bio u bolovima, ranama i šoku.

– Njemu je poderano tkivo desne nadlaktice, koje je zbog opasnosti od infekije ostalo otvoreno. To je bila odluka lekara, kako se rana ne bi zagnojila, da bi se izbegla smrt poput one kakva je zadesila dečaka iz Kozjaka, kod Loznice, o čemu je javnost dobro upoznata – priča Ljubomir.

– Dete je, uz nadljudske napore, izdržalo previjanja, koja su, narodski rečeno, obavljena naživo. Moj sin je u strahu, šoku i bolovima. Za nas, kao roditelje, ovaj dan će stati trajno zapamćen, kao i njegovi ožiljci..

Sa događajem su upoznati policija i nadležne inspekcije i očekuje se brza istraga povodom onoga što je mališan, ni kriv ni dužan doživeo. To je utoliko teže jer se nešto slično dogodilo nedavno u strogom centru grada, takođe mališanu, ali je vest brzo pala u zaborav, pišu Novosti.

(novosti)