Trener hit kluba Tuzla City Milenko Bošnjaković, podnio neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog štaba

0
Bivši trener Drine Milenko Bošnjaković novi trener tuzlanske Slobode!?
Milenko Bošnjaković

FK Tuzla City je jučer u derbiju remizirao protiv Željezničara 2:2, a danas je odjenkula informacija da je Milenko Bošnjaković napustio klupu FK Tuzla City!

Trener hit kluba Tuzla City Milenko Bošnjaković podnio neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog štaba
Milenko Bošnjaković

“Zbog porodičnih obaveza morao sam odstupiti sa pozicije šefa struke FK Tuzla City. Hvala Azmiru Husiću na razumjevanju moje odluke, klubu želim sve najbolje”, ekskluzivno je kazao Bošnjaković za SportSport.ba.

FK Tuzla City se nakon 11. kola nalazi na trećem mjestu sa 21. osvojenim bodom.

SportSport.ba je kontaktirao Husića koji je otvoreno govorio na ovu temu..

“Milenko mi se javio i kazao da ne može više voditi tim iz privatnih razloga. Iznenađen sam… Sjedim evo kući, nedjelja, odmor, gledam Borac – Velež… Ne znam šta dalje zaista”, kazao je Husić te dodao.

“Pitao sam Milenka da li trebamo pričati, rekao je da ima problema i da je to to. Molio me da prihvatim i ja sam rekao ‘ok, prihvatam, idemo dalje'”.

Premijerligaš iz Tuzle je hit prvenstva, a sada mora u potragu za trenerom.

“Nisam razmišljao o tome, naravno sve se desilo iznenada… Sportski direktor Samir Muratović je otišao u Austriju porodici, trebao doći u utorak, ali sam mu sada rekao da odmah mora nazad i da moramo sjesti i vidjeti za novog trenera”, dodao je ljubazni Husić.

Tuzlu City već u srijedu očekuje duel protiv Veleža u osmini finala Kupa BiH, a već u subotu ligaški meč protiv Zvijezde 09.

(sportsport)