Zvornička “Šetnja radosti” okupila stotine porodica u centru grada (FOTO)

0
Zvornička
Plato Kasine bio borilište zvorničkih mališana u društvenim igrama

U cilju očuvanja porodičnih vrijednosti, u Zvorniku je u organizaciji grupe građana održana „Šetnja radosti“ u kojoj se prošetalo oko hiljadu Zvorničana. Šetnjom kroz glavnu gradsku ulicu sa svojim mališanima ukazana je važnost očuvanja porodice. Jelena Zekić, jedan od organizatora štenje, koja je sa nekoliko svojih sugrađana pokrenula ovu ideju, kaže da su šetnji prisustvovali svi koji vjeruju u porodicu bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost.

Zvornička "Šetnja radosti" okupila stotine porodica u centru grada (FOTO)
Plato Kasine bio borilište zvorničkih mališana u društvenim igrama

– Ovom šetnjom želimo da se svima pažnja skrene na važnost porodice. Porodica je osnovna ćelija svakog društva i upravo je to ona vrijednost koja se mora nalaziti na pijedastalu, a čini mi se da sve češće zaboraljamo upravo mi koji to ne bi smjeli. Porodica je bila i ostala prva i najvažnija škola života u kojoj dijete stiče prva znanja, vještine i navike. Pored toga, porodica ima veliki uticaj na psihički razvoj djece, na formiranje njihovih ličnosti, socijalni razvoj i mentalno zdravlje, pa je njena uloga nezamjenljiva. To je prirodno jer je porodica prva socijalna sredina u kojoj se dijete razvija. – rekla je Zekić.

Zvornička "Šetnja radosti" okupila stotine porodica u centru grada (FOTO)
Najzaslužniji za današnji uspjeh

Nakon šetnje gradom, mališani su mogli uživati u društvenim igrama za djecu kojeg su organizovali volonteri iz Zvornika. Najboljim su dodijeljene i prigodne nagrade, ali to je zasigurno bilo ono najmanje važno na današnjem okupljanja zvorničkih porodica.

Više fotografija pogledajte klikom ovdje!

(Zvornicki.ba)