Radarski sistem “Dual” ovog oktobra na putevima Semberije

0
Radarski sistem
FOTO: Ilustracija

Policijska uprava Bijeljina obavještava građane da će se na putevima koji su u nadležnosti ove Uprave od 02. pa do 31. oktobra 2019. godine kontrola brzine kretanja vozila vršiti preko radarskog sistema „Redflex traffic systems fty – Dual“.

Radarski sistem "Dual" ovog oktobra na putevima Semberije
FOTO: Ilustracija

Ovaj sistem radarske kontrole podrazumijeva evidentiranje brzine bez zaustavljanja vozila i prisustva policijskih službenika.

“Uređaj istovremeno registruje više vozila u prekršaju na obje saobraćajne trake i omogućava kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila, a isti posjeduje memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče, čime se eliminiše mogućnost korupcije”, napominju iz PU Bijeljina.

Policijska uprava apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Radarski sistem se najčešće nalazi na putnim pravcima Zvornik-Bijeljina, Tuzla-Bijeljina i Brčko-Bijeljina, ukoliko želite da prilikom vožnje Semberijom u mjesecu oktobru budete pošteđeni kazne za brzu vožnju brzinu automobila prilagodine ograničenjima istaknutim na saobraćajnim znakovima.

(Infobijeljina)