Lijepo vrijeme uljepšalo godišnjicu PEU “Korak” i šetnju planinom Grkinja

0
Lijepo vrijeme uljepšalo godišnjicu PEU

Šetnjom do Grkinje zvornički “Korakovci” proslavili su petu godinu postojanja i drugu republičku akciju Planinarskog saveza Republike Srpske “Grkinja 2019”.

Lijepo vrijeme uljepšalo godišnjicu PEU "Korak" i šetnju planinom Grkinja

Ljubitelji prirode kao i planinari iz različitih udruženja iz naše zemlje i Republike Srbije prešli su kružnu stazu dužine oko 15 km, sa oko 650 metara uspona i silaska.

sssss

Na ovoj prelepoj atraktivnoj stazi krenulo se od Drinjače prema Liješnju gde se ističe Udrč (1042 mnv) i tu smo pravili pauzu. Zatim smo krenuli prema vidikovcu Borovnjak, odakle se vidi Drina i Srbija, ističe Srboljub Gligić planinar iz Bajine Bašte. Posle duže pauze na Borovnjaku krećemo nazad do Drinjače preko Kostijereva. Po dolasku u Drinjaču usljedilo je druženje i zajednički ručak, koji je domaćin obezbjedio za sve učesnike kao i zahvalnice za klubove i udruženja. Domaćini su perfektno organizovali cio ovaj događaj i u ime svih im veliko hvala.

sss

Svim ljubiteljima prirode koji nisu učestvovali u ovoj akciji  preporučujemo da prošetaju ovom preljepom atraktivnom stazom, rekao je Gligić.  Natasa Mitrović sekretar PEU „ Korak“  istakla je da je u republičkoj akciji „ Grkinja 2019“ učestvovalo 120 planinara koji su u idealnim vremenskim uslovima prešli, prije nekoliko dana markiranu i izmenjenu stazu ka Grkinji. Ona je istakla da su novom izmenjenom stazom svi bili zadovoljni, jer nudi mnogobrojne vidikovce sa kojih se pruža divan pogled na planine, Drinu, Zvorničko jezero. Mislim da smo bili dobri domaćini i da smo ipunili svoj cilj, a to je da ove prirodne ljepote koje nudi naše podnevlje podijelimo sa drugim planinarima, ali i našim sugrađanima ljubiteljima prirode rekla je Mitrović.

(Radio Osvit)