U Zvorniku ove godine broj porođaja veći nego prethodnih

0
Grad Zvornik: Konkurs za sufinansiranje troškova vantjelesne oplodnje
FOTO: Ilustracija

Broj novorođenčadi u zvorničkom porodilištu u posljednjih osam godina se stalno smanjivao, a prema podacima iz JZU „Bolnica Zvornik“ u prvih devet mjeseci ove godine zabilježeno je 16 porođaja više nego u istom periodu prošle godine. Posebno je povećan broj porođaja u posljednja dva mjeseca, odnosno u tome periodu rođeno je ukupno 100 beba što je 30 odsto više u odnosu na 2018. godinu.

U Zvorniku ove godine broj porođaja veći nego prethodnih
FOTO: Ilustracija

Doktorica Dušica Obućina, načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja kaže da su očekivanja da se nastavi pozitivan trenda koji je započeo ove godine jer se ovde obavljaljaju porodi iz svih mjesta u regiji.

– Posebno mi je zadovoljstvo da istaknem da postoji porast broja porođaja u odnosu na prethodni period. To je naročito vidljivo u posljednja tri mjeseca, odnosno možda je porast mjesečno i preko petnaest porođaja. Nadamo se da će tako biti i ubuduće, a posebno sam zadovoljna što to prepoznaju i trudnice koje biraju da se porode baš ovdje – rekla je Obućina.

Ivan Popović, direktor „Bolnice Zvornik“ kaže da je u proteklom periodu dosta uloženo u samo porodilište.

Korisnici JZU Bolnica Zvornik sada mogu koristiti i usluge plastične i rekonstruktivne hirurgije u Zvorniku
Direktor Ivan Popović

– Mi smo prije nekoliko godina izvršili potpunu rekonstrukciju našeg porodilišta. Ovih dana se završava i adaptacija odjeljenja ginekologije. Naravno da bolji uslovi znače mnogo u smislu sigurnosti i na kraju krajeva i praćenja poslije trudnoće i porođaja, a mi ćemo vrlo brzo dobiti i potpuno novu opremu na našem odjeljenju ginekologije, a takođe i na svim drugim odjeljenjima koja će još više uliti sigurnost našim pacijentima – rekao je Popović.

U porodilištu ističu da je do sada rođeno 339 beba, a prošle godine je rođeno 420 beba te su očekivanja da pozitivan trend bude održan do kraja godine.

(infobirac.net)