Ministar zdravlja Alen Šeranić posjetio zvorničku bolnicu koja ima najsposobniji menadžment u zdravstvenom sistemu RS (VIDEO)

0
U novi dan bez novih oboljelih od koronavirusa, širenje bolesti u BiH zaustavljeno?
Arhiv

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas u Zvorniku da projekat gradnje novog bloka zvorničke bolnice, te adaptacija i rekonstrukcija postojećeg dijela ovog objekta imaju punu podršku Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva.  Pogledajte u nastavku i prilog RTV BN o ovoj posjeti:

Ivan Popović, direktor bolnice rekao je da je vrijednost tendera 26.800.000 KM, a od toga je za nabavku medicinske opreme predviđeno 17 miliona maraka, 1.400.000 KM za nemedecinsku opremu, za gradnju parkinga ispred bolnice je predviđeno 370.000 KM dok će novi objekat sa opremanjem koštati 6.600.000 KM.

– Ovo je sigurno najveći projekat u regiji Birač otkad postoji Republika Srpska. Već su održane dvije sjednice komisije za raspisivanje tendera i radujemo se završetku tog procesa – rekao je Popović.

seranicpopovic

Ministar Šarenić je pohvalio poslovanje zvorničke bolnice istakavši

“To je projekat Republike Srpske i Vlade Srpske koji se realizuje u saradnji sa Opštom bolnicom Zvornik u iznosu od 26,8 miliona KM”, naveo je Šeranić nakon razgovora sa direktorom zvorničke bolnice Ivanom Popovićem.

Šeranić je naglasio da je gradnja novog bloka Opšte bolnice izuzetan projekat, prije svega građevinski zahtjevan zbog položaja i lokacije u centru grada i nagiba dijela terena.

“S druge strane, vrlo je značajno da će novim blokom Opšta bolnica u Zvorniku riješiti mnoge probleme, i sa aspekta dnevne terapije, i sa aspekta pacijenata koji su hospitalizovani. Ovim projektom biće riješen problem pretrpanosti u pojedinim sobama i odjeljenjima”, istakao je Šeranić.

On je naglasio da je veoma bitno, i tome se teži u cijeloj Republici Srpskoj, da na krovu bilnice bude postavljen heliodrom koji će omogućiti brzi transport pacijenata.

Šeranić je rekao da bi na taj način cijeli zdravstveni sistem bio stavljen u puni kapacitet.

On je naveo da je veoma zadovoljan radom Opšte bolnice u Zvorniku, prije svega sa aspekta pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite stanovnicima zvorničko-birčanske regije i onima koji traže usluge ove zdravstvene ustanove.

Ističući da je i to jedan od razloga za podršku odluci Bolnice o unapređenju bolničkih kapaciteta, Šeranić je rekao da poslovanje ove ustanove predstavlja primjer dobre prakse upravljanja bolničkim kapacitetima.

“U okviru sastanaka koje redovno održavam sa direktorima bolničkih zdravstvenih ustanova često razgovaramo o modalitetima koje direktori predstave, a upravo je jedan od tih modaliteta Bolnica u Zvorniku”, rekao je Šeranić.

On je dodao da je svaka bolnica specifična po segmentu rada i da svaka od njih određene stvari radi dobro, a neke malo lošije, ali da svaka ima čime da se pohvali.

Popović je još istakao da je Opšta bolnica Zvornik u prvih šest mjeseci ove godine poslovala pozitivno, da redovno izmiruje obaveze kada je riječ o porezima i doprinosima, kao i obaveze prema radnicima po osnovu Kolektivnog ugovora.

On je naveo da je informisao ministra o javnom pozivu za izbor najboljeg ponuđača za gradnju novog bloka, kao i adaptaciju i rekonstrukciju postojećeg dijela Opšte bolnice.

Popović je zahvalio za pomoć koju ovoj zdravstvenoj ustanovi pružaju resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske.

(nezavisne/rtvbn/zvornicki)