Uhapšen lopov koji je opljačkao deset kuća u naselju Gornji Šepak, prijeti mu zatvorska kazna od osam godina

0
Obijena crkva u Janji, ukradena kasa
FOTO: Ilustracija

Naselje Gornji Šepak prethodnih mjeseci bilo je meta provlanika koji je opljačkao deset kuća u ovom naselju. Zbog velikog broja ljudi iz ovog naselja koji rade i zive u dijaspori njihove kuće su bile meta provalnika. Nakon što su krađe prijavljene, policijski službenici su u kratkom vremenu locirali, a potom lopova uhapsili koji je prilikom ispitivanja priznao sva krivična djela. Prema riječima mještana iz naselja Gornji Šepak koji su željeli ostati anonimni najviše boli činjenica da je lopov njihov komšija kojeg znaju cijeli život. Iz Policijske uprave Zvornik su o ovom slučaju saopštili:

Uhapšen lopov koji je opljačkao deset kuća u naselju Gornji Šepak, prijeti mu zatvorska kazna od osam godina
FOTO: Ilustracija

Policijski službenici Policijske stanice Кozluk, rasvijetlili su 10 krivičnih djela protiv imovine, izvršenih provalom u unutrašnjost stambenih objekata na području zvorničkog naselja Gornji Šepak.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio devet krivičnih djela „Teška krađa“ i jedno krivično djelo „Кrađa“, lišen je slobode S.Š. iz Zvornika. Osumnjičeni se tereti da je u prethodnom periodu, provaljivao u stambene objekte na području Gornjeg Šepka, iz kojih je otuđivao novac, zlatni nakit, kućanske aparate, posuđe i razne vrste alata.

Visina materijalne štete pričinjene izvršenjem pomenutih krivičnih djela biće naknadno utvrđena. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja zbog krivičnih djela „Teška krađa“ i „Кrađa“, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Prema važećem Krivičnom zakonu, počinilac krivičnog djela “Teška krađa” može biti kažnjen kaznom i do osam godina, a posebno otežavajuća okolnost za počinioca biće veći broj krivičnih djela koje je počinio.

(Zvornicki.ba)