Aktivnosti zvorničkog Crvenog krsta u Dječijoj nedelji, pomoć malim anđelima

0
Aktivnosti zvorničkog Crvenog krsta u Dječijoj nedelji, pomoć malim anđelimaAktivnosti zvorničkog Crvenog krsta u Dječijoj nedelji, pomoć malim anđelima

Gradska organizacija Crvenog krsta sprovela je niz aktivnosti u Dječijoj nedjelji koja se obilježava od 7. do 13. oktobra pod sloganom „Moja sedmica, moja godina“.

Aktivnosti zvorničkog Crvenog krsta u Dječijoj nedelji, pomoć malim anđelimaAktivnosti zvorničkog Crvenog krsta u Dječijoj nedelji, pomoć malim anđelima

Predsjednik i sekretar zvorničkog Crvenog krsta Dejan Galić i Dana Mićić obišli su porodicu Dragana i Danijele Simić iz Kiseljaka koji imaju četvoro djece, a ovih dana očekuju i peto dijete, i uručili im šporet na drva, brašno i druge prehrambene artikle, te odjeću i obuću. Simići žive u nedovršenom objektu i u stanju su socijalne potrebe.

Mićićeva je istakla da su pomoć koja je uručena Simićima obezbijedili Crveni krst Republike Srpske i Gradska organizacija CK Zvornik. Ona je naglasila da zvornički Crveni krst u saradnji sa Udruženjem porodica sa četvoro i više djece “Naši anđeli“ u toku godine više puta pruža pomoć višečlanim porodicama.

„Takođe smo u ovoj Nedjelji „Našim anđelima“ dali garderobu, obuću i igračke koje će oni podijeliti svojim članovima.“

Simići su se zahvalili na posjeti i pomoći istakavši da im puno znače ljudska solidarnost i briga Crvenog krsta.

U Dječijoj nedjelji predstavnici GrO CK posjetili su i „Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim roditeljima“ gdje su poklonili školski pribor, društvene igre, igračke, slatkiše i sredstva za higijenu.

„Možemo reći da već tradicionalno u Dječijoj nedjelji posjećujemo Centar i donosimo im poklone, u skladu sa našim mogućnostima. Djeci uvijek treba posvetiti pažnju, dati im ljubav i brigu i naša organizacija tako i radi, s tim da u Dječijoj nedjelji sve aktivnosti intenziviramo.“

Mićićeva je istakla da su jedan dio poklona koje su donijeli u Centar prikupili podmladak zvorničkog CK i Savjet učenika OŠ „Sveti Sava“, dok je ostalo obezbijedio gradski Crveni krst.