Njemački “Lidl” počeo sa radom i u Loznici

0
Oglasili se iz LIDL-a o mogućnosti dolaska na tržište u BiH
Lidl Loznica

Nemački trgovinski lanac Lidl svečano je otvorio ovog četvrtka (10.10) prvu prodavnicu u Loznici. Mada je otvaranje bilo zakazano za osam sati već dva sata ranije ispred prodavnice su bili prvi kupci, a u momentu kada je Lidl primio prve potrošače bilo ih je više od pedesetak. Presecanjem vrpce objekat je zajedno sa predstavnicima Lidla otvorio pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić koji je kompaniji čestitao dolazak i poželeo dobrodošlicu u Loznicu.

Njemački "Lidl" počeo sa radom i u Loznici

Đokić je istakao da je Loznica privredni centar u ovom delu zapadne Srbije koji ima oko hiljadu privrednih društava, više od tri hiljade preduzetnika i naglasio da broj privrednih subjekata raste za pet odsto godišnje, što otvara mogućnost za dolazak i velikih trgovinskih lanaca.

– Ne čudi što je jedna ovako značajna kompanija došla u Loznicu. Otvaranjem ovog objekta jedan broj Lozničana našao je zaposlenje, a ono što smo godinama radili da popravimo poslovno okruženje sada daje rezultate. Dolaze nam američke, kineske, a sad i nemačke kompanije. Dolazak Lidla značajan je zato što će se Loznica pozicionirati na evropskoj mapi ove kompanije, povećan broj zaposlenih znači povećanje prihoda u budžetu po osnovu poreza na zarade, naši privrednici moći će da se pozicioniraju na mreži dobavljača, a stanovništvo će imati raznovrsnu ponudu proizvoda. Imajući u vidu brzi razvoj našeg grada ne bi nas iznenadilo da na području Loznice uskoro imamo otvaranje još jednog ovakvog objekta – kazao je Đokić.

Njemački "Lidl" počeo sa radom i u Loznici

Jasmina Šrndić, iz korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija, podsetila je da je  ovo ‘’rođendanska nedelja’’ jer je sutra godinu dana od njihovog poslovanja u Srbiji.

– Iskustva širom Srbije pokazuju da za kupovinom u Lidlu vlada veliko interesovanje pa se nadam da ćemo i u Loznici brzo steći poverenje potrošača. Ova prodavnica ima 1.400 kvadratnih metara prodajnog prostora i više od 30 zaposlenih. Lidl je prvi savremeni diskont u Srbiji, akod nas je kupovina brza i efikasna – rekla je ona i na ‘’toploj’’ dobrodošlici se zahvalila potrošačima, lokalnoj vlasti i poslovnim partnerima.

Na policama prodavnice u Loznici je 1.600 proizvoda, a osim Lidl brendova u ponudi je i 350 proizvoda domaćih dobavljača. Radno vreme prodavnice je od 8 do 22 časa svakog dana u nedelji. Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 33 prodavnice u 24 grada širom zemlje.

Njemački "Lidl" počeo sa radom i u Loznici

T.M.S

(Loznicke novosti)