Drina remizirala na Palama u utakmici protiv Romanije i glavnog sudije

0
Fudbaleri Drine plasirali se u četvrtifanale Kupa RS pobjedom nad FK Podrinje Janja

U okviru 10. kola Druge lige, grupa Istok, fudbaleri Drine iz Zvornika gostovali su kod tima Romanija na Palama, Nažalost i ovaj put je glavni krivac za konačni ishod rezultata bio glavni arbitar ovaj put Domazet Marko koji dolazi iz Istočnog Sarajeva. Na kraju su fudbaleri Drine u duelu sa fudblaerima Romanije i glavnim arbitrom uspjeli da remiziraju, a rezultat je na kraju bio 1:1.

Drina remizirala na Palama u utakmici protiv Romanije i glavnog sudije
Nikola iz vremena nastupa u Kazahstanu i Liga šampiona

Drina je povela nakon prekida, a gol za Zvorničane postigao je Nikola Vasiljević koji je izgledao poput diva mešu fudbalerima Romanije i loptu zakucao u mrežu domaćeg tima. Gosti su nakon jednog napada i dobrog prodora dobili penal kojeg je skrivio golman Drine Todorović. Iako su fudbaleri i stručni štab Drine izrazili nezadovoljstvo to nije utijecalo na konačnu odluku sudije Domazet koji je prema stečenom utisku jedva dočekao da svira prekšaj za domaći.

Sa kreča je bio precizan kapiten Romanije Blagojević Marko i tako je u 29.minutu postavio i konačan rezultat. U nastavku utakmice daleko više su pokazali fudbaleri Drine, ali je glavni sudija Domazet sa velikim brojem prekida uspio da uspori i sasiječe igru da bi gledaoci vidjeli više.

Izgledne prilike za pobjedu Drine promašio je Alić dva puta, a pored glavnog arbitra susreta najveće zasluge za bod domaćina ima njihov golman Mijović Nikola koji je nekoliko puta spasio “gotove” situacije.

Drina je trenutno druga na tabeli sa  20 osvojenih bodova što je sedam bodova zaostatka u odnosu na vodeći Leotar.

(Zvornicki.ba)