Šekovljanin uhapšen jer je vozilom udario policajca, prijeti mu zatvorska kazna od pet godina

0
Predloženo ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH od 4. maja
Arhiv

Prethodna noć bila je izrazito radna za službenike Policijske uprave Zvornik. Skoro u isto vrijeme odvijale su se dvije drame. Kako je ranije pisano, u centru Zvornika je suvozač prilikom pokušaja alkotestiranja počeo bježati sve do Drine u koju je skočio oko 2 sata iza ponoći, a u isto vrijeme neodogovrni Šekovljanin na drugom mjestu je udario policajca svojim vozilom prilikom pokušaja legitimisanja. Iz Policijske uprave Zvornik su o napadu na službeno lice saopštili:

Šekovljanin uhapšen jer je vozilom udario policajca, prijeti mu zatvorska kazna od pet godina
Arhiv

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala S.L. iz Šekovića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.
Naime, policijski službenici Policijske uprave Zvornik su, prilikom obavljanja poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, 12.10.2019. godine oko 02,00 časa, zaustavili i kontrolisali putnički automobil marke „Škoda”. Prilikom pokušaja legitimisanja vozača, isti je naglo startovao vozilo i tom prilikom udario vozilom policijskog službenika, nanijevši mu tjelesne povrede, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Preduzimajući operativne mjere i radnje u cilju identifikovanja i pronalaska osumnjičenog, policijski službenici su u mjestu Šekovići, lišili slobode S.L. iz Šekovića, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem daljih mjera i radnji u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će, nadležnom tužilaštvu, biti podnesen izvještaj za navedeno krivično djelo.

U toku proteklih devet mjeseci tekuće godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala četiri krivična djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“. Podsjećamo, Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisano je da ukoliko je pri izvršenju krivičnog djela „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, službenom licu nanesena tjelesna povreda ili mu je prijećeno upotrebom oružja, učinilac će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

(Zvornicki.ba)