Juniori FK Drina Zvornik ne znaju za poraz, ovog utorka dočekuju Budućnost Banovići za prvo mjesto

0
Juniori FK Drina Zvornik ne znaju za poraz, ovog utorka dočekuju Budućnost Banovići za prvo mjesto
Juniori u Simin Hanu u Tuzli

Broj djece koja se bave sportom na duži vremenski period sve je manji, pa je to slučaj i u Zvorniku. Posebno je zanimljivo da se iz godine u godinu bilježi pad broja juniorske selekcije u fudbalskom klubu Drina Zvornik. Prije samo 4 godine broj juniora koji su bili u svakodnevnom trenažnom preocesu iznosio je više od 35 fudbalera. Tada su juniori Drine i prvi tim igrali Premijer ligu, pa je tako i zainteresovanost sportista iz okolnih mjesta bila veća. U ovoj sezoni juniore FK Drina Zvornik predvodi sa klupe trener Goran Škiljević kojem ovo nije prvi ciklus.

Juniori FK Drina Zvornik ne znaju za poraz, ovog utorka dočekuju Budućnost Banovići za prvo mjesto
Juniori u Simin Hanu u Tuzli, prošle sezone

Svega 15-ak juniora je u trenažnom procesu FK Drina Zvornik, od njih 15 rijetka je situacija da su svi na raspolaganju treneru za utakmicu. Otežani uslovi rada zbog nedostatka pomoćnog terena, nedovoljna motivacija u ranijim selekcijama, nedostatak stipendija, loš status kluba u gradu Zvorniku među navijacčima, bolji uslovi za treniranje u dvoranskim sportovima, neki su od razloga sve manjeg broja mladih u Zvorniku koji ne dočekaju juniorski staž u trenažnom procesu.

Iako ekipa mala, pokazala se da je dobro odabrana i još bolje uigrana. Pa su tako juniori FK Drina Zvornik u omladinskom prvenstvu Bosne i Hercegovine grupa sjever u konkurenciji 11 klubova među kojima je i 2 premijerligaša na drugom mjestu bez poraza (gostovali u Bijeljini kod Radnika). Juniori su uspjeli upisati 4 pobjede i jedan remi koji se dogodio u Bijeljini najviše zahvaljujući glavnom sudiji tog meča koji nije imao obzira da su na terenu dječai od 17 i 18 godina koji igraju iz ljubavi prema fudbalu.

Ovog utorka 15.oktobra juniori Drine od 14 časova igraju protiv prvoplasiranog tima Budućnosti iz Banovića. Dođite do stadiona, proštejate i podržite ove mlade, hrabre i nadasve talentovane momke koji su u ovom prvenstvu do sada zabili 10, a primili svega 3 gola uz 4 pobjede i jedan remi.

Od 12 sati igraju kadeti ova dva kluba. Kadetima koje predvodi Srđan Ešpek ove sezone malo toga polazi za nogom, pa je za očekivati da protiv Banovića ovog utorka prorade.

(Zvornicki.ba)