Lozničani se oprostili od ubijenog mladića kojeg je “pokosio” pijani vozač

0
Dva Srbijanca se sudarila u Srebrenici, jedan završio u bolnici
FOTO: Ilustracija

Damjan Rašević (17), koji je smrtno stradao, idući pešice magistralnim drumom Loznica – Šabac, sa dva druga, u subotu u noćnim satima, sahranjen je prije dva dana na mesnom groblju u Klupcima, kod Loznice. Njega je udario “pežo” za čijim je upravljačem bio Željko M. (28), kome je, u međuvremenu, određen pritvor do 30 dana.

Lozničani se oprostili od ubijenog mladića kojeg je "pokosio" pijani vozač
FOTO: Ilustracija

Uz jecaje neutešne majke Sanje, “suze kao reke” dveju mlađih sestara, rodbine i prijatelja, kao i na stotine drugara i drugarica, iznet je iz kuće i dvorišta, na putu do večne kuće. Mnogobrojni dečaci, devojčice, mladići i devojke u rukama su, pored venaca, držali po belu ružu.

U pratnji oca Dragana, na sahranu Damjanu došao je, pored ostalih, sa još jako vidljivim povredama Stefan Grujičić, dečak koji je povređen prilikom udara “pežoa”, čiji je vozač, kako je saopštila policija, bio pod uticajem alkohola i u krvi 2.32 promila alkohola.

U kobnoj noći nastradali mladić je poginuo nakon što je spasio život svom drugaru.

Kobne noći Damjan je kobne noći sa još dvojicom vršnjaka bio na rođendanu u Lipničkom Šoru. Kako prenose “Novosti” dok su se putem vraćali kući, na njih je velikom brzinom naleteo automobil, a Damjan je nastradao tako što je prethodno povukao drugara i tako mu spasao život. Sam nije uspeo da se skloni.

Prema nepotvrđenim informacijama, vozač Željko M. se posle udesa udaljio sa mesta nesreće, ali se uskoro vratio. Damjanovi povređeni drugovi Boško L. i Stefan G. su prevezeni u bolnicu, gde im je ukazana lekarska pomoć. Boško L. je posle ukazane medicinske pomoći pušten kući, dok je Stefan G. zadržan na bolničkom lečenju.

Osumnjičenom Željku M. je odmah određeno policijsko zadržavanje do 48 časova. Kako “Blic” saznaje, nakon saslušanja na koje se čekalo satima jer osumnjičeni za ovaj stravičan udes nije bio u stanju da daje iskaz, Tužilaštvo je za Željka M. zatražilo pritvor.

(Blic)