Herojska pobjeda košarkaša Drine na gostovanju kod Slavije u Istočnom Sarajevu

0
Košarkaši Drina-Principa nakon gostujuće pobjede upisali i prvi domaći poraz
OKK Princip-Drina iz sezone 2017/18

Košarkaši Drine Princip slavili su na otvaranju nove sezone Prve lige Republike Srpske u Istočnom Sarajevu protiv domaće Slavije 64:57.

Herojska pobjeda košarkaša Drine na gostovanju kod Slavije u Istočnom Sarajevu
OKK Princip-Drina iz sezone 2017/18

Zvorničani su predvođeni dvojcem Goran Bogićević – Dušan Knežević, koji su postigli više od polovinu poena, upisali prvu pobjedu i tako nagovijestili jednu dobru sezonu, iako su se mnogi pitali kako će to sve izgledati poslije brojnih promjena tokom pauze između dvije takmičarske godine.

Bogićević i Knežević su postigli po 17 poena, a dvocifren je bio i Nikola Pantić sa 10 poena. Kod Slavije, Nikola Pilindavić je postigao 14 poena, Šušić je dodao 13, a Neven Damjanović je ubacio 10 poena.

Ljubitelji košarke ovaj susret mogli su pratiti putem videolinka i youtube kanala OKK Slavija. Košarkaši Drine-Principa dominirali su cijelu utakmicu i zasluženo slavili. Pomalo je nevjerovatno ono što su demonstrirale sudije u toku susreta, ali to nije poremetilo zvorničke košarkaše da susret mirno privredu kraju i upišu svoju prvu pobjedu.

Glavni strateg OKK Drina Princip Vladan Erić nije želio komentarisati suđenje u ovom susretu, ali je za portal Zvornicki.ba o pobjedi na vrućem gostovanju u Sarajevu izjavio:

Mogu reći da nije bilo nekog prelomnog trenutka, jednostavno karakter mojih igrača i to od prvog do posljednjeg je takav da su jednostavno odlučili da pobjede i što bi se reklo ne može im niko ništa. Svaku moju riječ su ispoštovali na terenu i to sve do jednog. Uz to su cijelo vrijeme bili smireni, pametni, hrabri i ova utakmica je bila osuđena da je moj tim dobije bez većih problema.

Imamo odlične međuljudske odnose u ekipi koja je spoj iskustva i mladosti. Naša igra još mnogo prostora za napredak što će se ostvariti kako prvenstvo bude odmicalo, rekao je Erić.

OKK SLAVIJA – OKK DRINA PRINCIP

57:64 (10:17, 12:16, 17:18, 18.13)
ISTOČNO SARAJEVO – Sportska dvorana ”Slavija”. Sudije: Vladimir Ćosović, Srđan Bogdanović i Vladimir Elez.

Slavija: Šušić 11, Macan 4, Pilindavić 14, N. Damjanović 10, Perc, Elez 6, Šehovac, L. Damjanović, Durak 8, Biberdžić 2, Lalović, Vasković 2

Drina Princip: Bogićević 17, Kovačević 7, Hajduković 3, Savanović 7, Knežević 17, Miličević 3, Tekić, Sekulić, Alić, Tijanić, Pantić 10.

(Zvornicki.ba)